Coltunasi cu spanac

Coltunasi cu spanac

Aromati, hranitori si usor de preparat, coltunasii cu spanac reprezinta un preparat savurat cu succes in orice ocazie.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ou2 bucati
  • spanac400 g
  • smantana2 lingurite
  • apa3 linguri
Preparare

Se amesteca faina, 1 ou si cele 3 linguri de apa calda si se formeaza un aluat care se framanta bine, apoi se lasa sa stea timp de 15 minute.

Spanacul se curate, se taie si se fierbe in apa cu sare, apoi se toaca marunt. Se poate folosi si spanac din conserva, care se va scurge bine.

Se amesteca bine spanacul tocat cu 1 ou si branza telemea rasa.

Aluatul de coca se intinde bine si se taie cu un cutit in forme rotunde.

Se umple fiecare rotund cu o lingura din umplutura cu spanac, si se lipesc marginile cercului peste cele opuse, apasand bine.

Cu varful unei furculite se apasa peste marginile lipite, pentru a imprima urme crestate in coca.

Se fierb coltunasii in apa cu sare, pana se ridica deasupra, apoi se scot cu o spumiera, scurgandu-se bine.

Se mai baga la cuptor timp de 5 minute si se servesc fierbinti.

Tips

Se pot folosi si urzici sau alta "verzitura" la umplutura, folosind si usturoi.

Recomandari