Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Desi francezii sunt cunoscuti ca fiind mari amatori de cartofi prajiti, se pare ca stiu sa gateasca si altfel cartofii si anume sub forma de cartofi frantuzesti. Cartofii frantuzesti sunt deliciosi si usor de preparat.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii560 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  
Ingrediente
  • cartof1 kg
  • lapte100 ml
  • ou8 bucati
  • unt100 g
  • sare0 dupa gust
  • cascaval200 g
  • smantana200 g
Preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert necuratati, in apa cu sare;

Se racesc, se curata de coaja si se taie felii;

Intr-un bol se bat doua oua crude (celelalte 6 oua se fierb tari), cu laptele, sarea si smantana;

Se ia o tava si se unge bine cu unt apoi se pun straturi de felii de cartofi, ouale fierte tari se taie felii si se aseaza si ele peste cartofi, se presara putin cascaval ras si se toarna putin din amestecul din bol;

Se aseaza straturi straturi pana ce se termina cartofii si compozitia.

La sfarsit, pe ultimul strat, care trebuie sa fie din cartofi, se presara restul de cascaval, unt si branza;

Se da la cuptor si se lasa sa se gratineze, cca 20 minute.

Tips

Se servesc calzi; Se poate adauga extra-smantana dupa gust.
Citeste si alte retete delicioase pe baza de cartofi: Cartofi unguresti .

Recomandari