Salau cu ananas
Salau cu ananas este o mancare excelenta pentru o cina festiva sau chiar romantica. Combinatia de peste cu ananas fac din aceasta mancare de salau cu ananas, un preparat rafinat si savuros. Secretul gustului foarte bun al acestui salau cu ananas sta in prepararea cu fantezie si stiinta a marinatei.
Ingrediente
- ananas1 conserva
- patrunjel1 legatura
- salau4 fileuri
- usturoi uscat1 capatana
- ulei de masline2 linguri
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- boia dulce1 lingurita
- ulei de susan1 lingura
- ceapa verde1 legatura
Preparare
Se desface conserva de ananas si se separa feliile de ananas de suc;
Se curata se taie ceapa rondele;
Se curata usturoiul si se zdrobeste;
Se amesteca sucul de ananas cu usturoiul, uleiul de masline, uleiul de susan, ceapa verde tocata, sare si piper, o treime din sos se pune deoparte;
Fileurile de salau spalate se introduc la marinat in sosul preparat, impreuna cu feliile de ananas, se acopera si se tin la rece 2 ore;
Se scot pestele si feliile de ananas din marinata, se taie cuburi si se infig alternand im 4 tepuse;
Se coc cca 5 minute pe gratarul incins, pe fiecare parte, stropindu-se din cand in cand cu sosul pastrat;
Sosul ramas se incalzeste, bucatile de peste si ananas se scot si se aseaza pe o farfurie, se stropesc cu sosul cald si se presara patrunjel pe deasupra