Gratar de miel marinat in sos de iaurt
Gratar de miel marinat in sos de iaurt este o reteta culinara delicioasa pentru masa de Pasti sau pentru un gratar la iarba verde, in zilele libere din Mai sau in weekend-uri. Carnea de miel pregatita dupa reteta de gratar de miel marinat in sos de iaurt va fi mai frageda si va avea o aroma
Recomandat pentru Evenimente
pasteIngrediente
- lamaie3 bucati
- usturoi uscat6 catei
- ulei de masline2 linguri
- rozmarin1 legatura
- sare2 lingurite
- piper1 lingurita
- iaurt250 g
- carne de miel2 kg
Preparare
Se curata usturoiul si se piseaza cu sarea. Se pun si frunzele de rozmarin si se mai piseaza un pic, pentru a se sfarama rozmarinul si a permite uleiului aromat sa iasa in sos. Se adauga uleiul de masline, piperul macinat, iaurtul si sucul de la lamaie;
Carnea de miel se cresteaza cu un cutit si se aseaza intr-o cratita. Peste carnea de miel se toarna sosul pregatit anterior, avand grija sa fie bine unsa, inclusiv in crestaturi. Se acopera si se da la frigider, avand grija sa o mai rasucim din cand in cand, astfel incat carnea de miel sa se marineze uniform in sos;
Se scoate carnea din frigider, se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Intre timp se pregateste gratarul, se incinge, se unge cu o bucata de slanina pentru a evita prinderea carnii de metalul fierbinte;
se scoate carnea de miel din sosul de marinare, se sterge, se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe gratar. Se lasa cam un sfert de ora pe fiecare parte.
Tips
Pentru acest gratar de miel marinat in sos de iaurt trebuie sa lasam carnea de miel la marinat cel putin 12- 24 ore pentru a avea rezultate bune, iar daca nu avem timp suficient si o lasam mai putin, pulpa de miel trebuie crestata mai adanc, pentru ca sosul sa o marineze mai repede.