Cartofi la tava cu mustar Dijon

Cartofi la tava cu mustar Dijon

Pregateste acesti cartofi minunati langa o friptura suculenta pentru Craciun sau noaptea dintre ani! Reteta oferita de Mihaela Gheata

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  craciun  revelion  
Ingrediente
  • cartof12 bucati
  • mustar12 lingurite
  • usturoi uscat12 catei
  • ulei de masline0
  • rozmarin0
  • piper0
Preparare

Cartofii se aleg cu coaja subtire pentru ca se vor coace in coaja. Se spala bine si se taie apoi feliute sau bucati, dupa preferinta.

Se face un amestec omogen din mustarul de Dijon, sare, piper verde, ulei de masline, usturoi zdrobit si rozmarin maruntit.

Acest amestec se pune peste cartofi, amestecand bine iar apoi acestia se aseaza in tava de copt tapetata cu hartie de copt si foarte putin ulei de masline.

Se aseaza astfel incat sa nu se suprapuna feliile de cartof. Se coace la foc mediu timp de 40-45 de minute, pana se rumenesc.

Tips

Se servesc fierbinti.

Recomandari