Rata cu cinci mirodenii

Rata cu cinci mirodenii

Poate ca pana la aceasta reteta nu ati fost mari amatori de carne de rata, dar dupa ce veti pregati si gusta rata cu cinci mirodenii, va veti ragandi. Rata cu cinci mirosuri este un preparat chinezesc cu arome imbietoare, un aspect mai mult decat apetisant. Cat priveste gustul acestei fripturi de

Specificchinezesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar50 g
  • marar10 g
Preparare

Se face un orificiu prin anusul ratei cu ajutorul degetelor aratator si mijlociu, se scot o parte din organele interne;

Se taie labele si se inlatura, se opareste bine, se scurge de apa, se unge cu un amestec de soia-sos si putin colorant;

Se incinge bine uleiul de arahide, se pune rata si se prajeste pana ce capata culoarea rosie, se scoate, se scurge de ulei, apoi se pune in vasul cu zeama de soia;

Se face un pachet cu cele 5 mirodenii si se pun in acelasi vas curata, se tin la foc o ora, apoi se scoate rata;

Se incinge zeama de soia, se picura cativa stropi de colorant rosu, zaharul si sarea, se cufunda bine rata in compozitia formata, apoi se scoate si se pune pe platou;

Zeama ramasa se fierbe pana se mai ingroasa, se condimenteaza cu uleiul de susan si se toarna peste rata;

Cand se serveste poate fi taiata felii, bucati, fasii. Se serveste rece.

Reteta disponibila si in cartea de bucate 250 de retete din arta culinara chinezeasca

Recomandari