Pui cu prune si arpagic

Daca nu stiai ca puiul se combina de minune cu prunele si arpagicul, este timpul sa afli si sa prepari ceva gustos pentru cina.
Ingrediente
- pruna20 bucati
- ulei de masline2 linguri
- otet balsamic1 lingura
- cimbru0 dupa gust
- sare0 dupa gust
- coniac100 ml
- carne de pui4 bucati
- arpagic12 bucati
- piper alb0 dupa gust
Preparare
Prunele uscate se fierb in trei sferturi din coniac pana ce lichidul este total absorbit.
Se incinge o tigaie cu ulei, se prajeste bine puiul asezonat cu sare si piper alb, pana devine auriu-brun.
In sosul ramas se prajeste arpagicul circa 5 minute, apoi se adauga restul de un sfert coniac, prunele umflate si cimbrul, amestecand usor.
Se unge o tava cu putin unt topit, se aseaza puiul prajit si peste el si in jur amestecul de arpagic si prune, stropindu-se si cu otetul aromat.
Se da la cuptor timp de 10 minute, pana se amesteca aromele.
Tips
Se serveste fierbinte cu sosul deasupra si cimbru proaspat.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"orice va fii de acum inainte...viata va fii tot simpla si mishto:)"