Pui cu prune si arpagic

Pui cu prune si arpagic

Daca nu stiai ca puiul se combina de minune cu prunele si arpagicul, este timpul sa afli si sa prepari ceva gustos pentru cina.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • pruna20 bucati
  • ulei de masline2 linguri
  • otet balsamic1 lingura
  • cimbru0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • coniac100 ml
  • carne de pui4 bucati
  • arpagic12 bucati
  • piper alb0 dupa gust
Preparare

Prunele uscate se fierb in trei sferturi din coniac pana ce lichidul este total absorbit.

Se incinge o tigaie cu ulei, se prajeste bine puiul asezonat cu sare si piper alb, pana devine auriu-brun.

In sosul ramas se prajeste arpagicul circa 5 minute, apoi se adauga restul de un sfert coniac, prunele umflate si cimbrul, amestecand usor.

Se unge o tava cu putin unt topit, se aseaza puiul prajit si peste el si in jur amestecul de arpagic si prune, stropindu-se si cu otetul aromat.

Se da la cuptor timp de 10 minute, pana se amesteca aromele.

Tips

Se serveste fierbinte cu sosul deasupra si cimbru proaspat.

Recomandari