Friptura de ied marinata in sos de iaurt

Preparatele din carne de ied sunt o alternativa inedita pentru carnea de miel. Caietulcuretete.com ne ofera o reteta delicioasa de friptura de ied marinata in sos de iaurt, un preparat ce va face deliciul mesei de sarbatoare.
Recomandat pentru Evenimente
pasteIngrediente
- vin alb500 ml
- usturoi uscat4 catei
- rozmarin0 dupa gust
- menta0 dupa gust
- oregano0 dupa gust
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- iaurt300 g
- pulpa ied1 bucata
Preparare
Spalam pulpa de ied, o curatam de pielite si o taiem bucati
Preparam apoi sosul pentru marinata asfel : Amestecam iaurtul cu usturoiul pisat , sare, piper, oregano, menta si rozmarin. Turnam amestecul rezultat peste carne si dam la rece pentru cel putin 3-4 ore.
Rasturnam apoi carnea in tava cu tot cu sosul in care a stat la marinat.
Adaugam 1/2 litru de vin alb si dam la cuptor la foc mic aproximativ o ora.
Cand scade sosul din tava si carnea este rumenita deasupra scoatem si servim.
Friptura de ied marinata in sos de iaurt de la www.caietulcuretete.com
Credit foto: www.caietulcuretete.com
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"daca nu spui ce ai de spus, risti sa raspunzi la "cine esti tu?" cu "nimeni!""