Friptura de ied marinata in sos de iaurt

Friptura de ied marinata in sos de iaurt

Preparatele din carne de ied sunt o alternativa inedita pentru carnea de miel. Caietulcuretete.com ne ofera o reteta delicioasa de friptura de ied marinata in sos de iaurt, un preparat ce va face deliciul mesei de sarbatoare.

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • vin alb500 ml
  • usturoi uscat4 catei
  • rozmarin0 dupa gust
  • menta0 dupa gust
  • oregano0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • iaurt300 g
  • pulpa ied1 bucata
Preparare

Spalam pulpa de ied, o curatam de pielite si o taiem bucati
Preparam apoi sosul pentru marinata asfel : Amestecam iaurtul cu usturoiul pisat , sare, piper, oregano, menta si rozmarin. Turnam amestecul rezultat peste carne si dam la rece pentru cel putin 3-4 ore.

Rasturnam apoi carnea in tava cu tot cu sosul in care a stat la marinat.

Adaugam 1/2 litru de vin alb si dam la cuptor la foc mic aproximativ o ora.

Cand scade sosul din tava si carnea este rumenita deasupra scoatem si servim.

Friptura de ied marinata in sos de iaurt de la www.caietulcuretete.com

Credit foto: www.caietulcuretete.com

Recomandari