Escalop Bearnez

Bucatarii francezi isi demonstreaza inca o data maiestria prin acest escalop Bearnez. Prepararea unui escalop bearnez pare laborioasa, dar incercati si veti vedea ca nu este chiar asa. In plus, dupa ce reusiti sa preparati escalop Bearnez, veti convinge pe toata lumea ce minunat gatiti.
Ingrediente
- usturoi uscat2 catei
- piper0 dupa gust
- bacon8 felii
- cascaval250 g
- ardei gras1 bucata
Preparare
Se pregateste carnea ca un snitel, in pesmet (se sareaza, pipereaza, se da intii prin faina ou si pesmet);
Carnea pentru snitele se poate marina inainte mai ales daca e de vita, intr-un amestec de ulei si mirodenii in functie de carne, dar cind se preagateste se scoate si se tamponeaza pe un prosop de hirtie fara sa mai ramina ulei pe carne.
Se prajeste la un foc mai moale numai in unt (se poate adauga si putin ulei daca untul are mai multa apa);
Se pegateste sosul. Se calesc ardeii la foc moale, iar spre sfirsit se aduga ceapa verde taiata marunt si apoi pasta de tomate subtiata cu un pahar de apa si un sfert de pahar din vinul folosit si la servirea preparatului si usturoiul taiat foarte marunt, se sareaza si pipereaza dupa gust;
Se pun snitelele intr un vas de yena sau o tava de teflon;
Pe fiecare snitel in parte se pun cite 2 felii de bacon si deasupra doua felii de cascaval;
Deasupra se toarna sosul pregatit;
Peste toata compozitie se pune o cantitate considerabila de cascaval ras incit sa acopere tot;
Se da la cuptor pentru 25-30 de minute (in functie si de carnea preparata) in cuptorul preincalzit la 160 grade;
Se poate servi cu broccoli, o salata si un vin alb pentru pui (feteasca regala) sau rosu pentru porc si vita (merlot demisec).