Curcan la cuptor cu sos de mere

Daca te-ai saturat de carnea de porc, iti propunem o reteta cu carne de curcan, mai ales ca aceasta carne este gustoasa, satioasa, dar si dietetica. Iata o reteta de curcan la cuptor, cu glazura aromata care se serveste cu un sos de mere.
Ingrediente
- zahar3 linguri
- lamaie1 bucata
- mandarina1 bucata
- mar900 g
- miere75 ml
- mustar70 g
- ulei de floarea-soarelui0
- vin alb12 cesti
- usturoi uscat4 catei
- rozmarin0 cani
- sare6 linguri
- suc de lamaie1 jumatate
- carne de curcan4 kg
- unt nesarat50 g
- apa75 ml
- piper boabe1 lingurita
Preparare
Se incepe cu saramura. Pune apa, vinul, piperul, zaharul si sarea intr-u bol si amesteca-le bine pentru ca zaharul si sarea sa se dizolve.
Clateste bine curcanul sub un jet de apa rece si apoi pune-l in saramura, acopera-l si baga-l la frigider timp de 12 pana la 24 de ore.
Prepara sosul de mere: pune merele feliate intr-o tigaie si adauga apa si sucul de lamaie. Lasa-le pe foc, amesteca ocazional pana cand merele se inmoaie. Adauga zaharul si cubuletele de unt daca servesti sosul cald, in caz contrar nu mai pune unt.
Pentru glazura, pune mierea, mustarul, rozmarinul, usturoiul si sarea intr-un bol, amesteca-le si foloseste-o la momentul potrivit.
Pune cuptorul la incazit la 200 de grade C.
Scoate curcanul din frigider, varsa saramura si pune-l cu pieptul in sus intr-o tava tapetata cu aluminiu. Tapeteaza curcanul cu un servetel de hartie, unge-l cu ulei si baga in el o lamaie, o mandarina, cativa catei de usturoi si niste rozmarin pentru aroma.
Coace curcanul pana devin maro auriu, timp de o ora si 20 sau 30 de minute. Scoate-l din cuptor si unge-l cu glazura.
Baga inapoi curcanul in cuptor la o temperaturade 70 grade timp de 10 minute.
Scoate curcanul, pune-l pe un platou si lasa-l sa se raceasca timp de 15 minute inainte de a-l taia.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"detalii la www.fondurile-structurale.com"