Curcan cu sos de gutui
O combinatie interesanta, intre carnea aromata de curcan si sosul de gutui acrisor.
Ingrediente
- zahar2 linguri
- rosie1 kg
- ulei de floarea-soarelui2 cesti
- vin alb0 dupa gust
- sare0 dupa gust
- costita porc250 g
- carne de curcan1 bucata
- verdeata0 dupa gust
- supa de pui300 ml
- piper verde0 dupa gust
- gutuie1 kg
Preparare
Curcanul se parleste cateva minute la foc, apoi se freaca bine cu sare, pe toate partile, lasandu-l asa 1 ora.
Se inveleste apoi cu fasiile de costita afumata si se pune intr-o tava mare, cu ulei si piper boabe, cam o ora la foc mediu, stropindu-se din cand in cand curcanul cu sosul rezultat in tava.
Cand carnea este moale si rumena se toarna un pahar mare de vin alb in tava.
Gutuile se curate de seminte si cotor, se taie felii apoi se pun pe foc cu putin ulei, 15 minute, pana se inmoaie, dupa care se adauga zaharul, rosiile decojite, supa de pasare si se lasa la foc mic pana devine consistent sosul.
Se transeaza curcanul in felii, se pun acestea pe un platou si deasupra se toarna sosul de gutui fierbinte.
Tips
Se pot aseza deasupra si fasiile de costita, daca se doreste.