Buffalo Wings

Buffalo Wings este o reteta originala marca Academia Maggi! Gateste si tu acasa faimoasele aripioare picante americane! Buffalo Wings se pregatesc la cuptor si sunt delicioase, un adevarat festin american. Pofta buna!
Ingrediente
- unt200 g
- usturoi uscat2 linguri
- sare0 dupa gust
- chilli2 linguri
- ulei de porumb0
- otet2 linguri
- faina80 g
- aripioare de pui16 bucati
- sos salsa1 cana
Preparare
- Spalam bine aripioarele, le curatam, le taiem varfurile si apoi le taiem in jumatate. Amestecam faina, sarea, usturoiul si chilli intr-o punga cu fermoar.
- Aripioarele se spala in apa rece si se sterg foarte bine cu un servetel. Trebuie sa fie complet uscate cand le punem in punga cu amestecul de faina. Inchidem punga si amestecam foarte bine, astfel incat aripioarele sa fie complet acoperite cu faina.
- Le scuturam putin pentru a indeparta excesul de faina si le asezam intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu sau hartie de copt. Se pot folosi si tavi de aluminiu de unica folosinta. Lasam aripioarele la frigider timp de o ora.
- Intre timp, amestecam intr-o alta punga untul topit, pasta picanta si otetul. Dupa ce a trecut ora de stat la frigider, scoatem aripioarele si le punem in punga cu sosul picant. Amestecam bine, pentru ca fiecare aripioara sa fie acoperita cu sos.
- Le asezam in tava pe care, in prealabil, am uns-o cu putin ulei (1-2 linguri) si le dam la cuptorul preincalzit la 200 grade. Le coacem 20-25 de minute pe fiecare parte.