revelion

Mini Panettone

Mini Panettone

De pe masa de Craciun ori Revelion nu trebuie sa-ti lipseasca cozonacul. Insa, pentru un plus de originalitate, noi iti propunem o reteta de Mini Panettone cu care sa-ti surprinzi invitatii. N-ai nevoie de forme speciale pentru preparare (poti folosi cutii goale de conserve sau forme de briose).

Bilute de cocos glazurate

Bilute de cocos glazurate

Fiindca se apropie cu pasi repezi sarbatorile va recomandam o reteta de fursecuri foarte simplu de pregatit. Bilutele de cocos glazurate nu trebuie sa va lipseasca de pe masa de Craciun sau de Revelion.

Prajitura Szarah Bernath

Prajitura Szarah Bernath

Se apropie Mos Nicolae iar odata cu el se da startul sarbatorilor de iarna, este perioada cadourilor si a rasfaturilor, si ce poate fi mai bun decat un rasfat dulce, pe care sa-l savurezi alaturi de cei dragi? Noi te sfatuim sa incerci prajitura Szarah Bernath!

Briose cu ciocolata si zmeura

Briose cu ciocolata si zmeura

Delicioase, aromate, irezistibile... Briosele cu ciocolata si zmeura vor deveni fara niciun dubiu desertul adorat de intreaga familie. In plus, pe cat sunt de savuroase pe atat sunt de aspectuase. Astfel, le poti prepara si pentru mesele festive pe care le organizezi in familie.

Amandine cu fondant si crema de ciocolata

Amandine cu fondant si crema de ciocolata

Iata niste prajituri ce pot fi servite la orice ocazie, si pentru ca ne apropiem de sarbatoarea iubirii, ne-am gandit ca aceste amandine cu fondant si crema de ciocolata ar insoti de minune un pahar de vin rosu, inchinat in cinstea dragostei..

Tort de bezea cu alune si ciocolata

Tort de bezea cu alune si ciocolata

Acest tort extraordinar facut cu bezea crocanta cu alune si crema de ciocolata si frisca este foarte usor de facut. Trebuie doar sa ai grija cand il tai, pentru ca bezeau tinde sa se sfarame. Solutia este sa bagi tortul la frigider, sa-l tai cu un cutit cu zimti.

Piscoturi de sampanie

Piscoturi de sampanie

Aceste piscoturi sunt delicioase, mananci din ele fara sa te saturi si pot insoti de minune un pahar de sampanie. Aceste piscoturi de sampanie sunt atat de usoare si pufoase, incat nu le poti refuza. Putem folosi piscoturi de sampanie la diverse ocazii festive pentru ca merg nemaipomenit cu sampanie

Placinta dobrogeana

Placinta dobrogeana

Placinta dobrogeana este specifica zonei de sud si nu lipseste de pe masa niciunei gospodine cu prilejul sarbatorilor de orice natura. Este foarte gustoasa si satioasa si se poate umple cu ravase haioase pentru invitati.

Tiramisu la pahar

Tiramisu la pahar

Tiramisu este o prajitura autentic italiana cu un gust si o savoare desavarsite. Cremoasa, suava, dulce, delicioasa, aceasta prajitura este ravnita de oricine. Uita pentru o zi de dieta si lasa-te rasfatata de gustul inedit al unui Tiramisu. Iti garantam ca nu vei regreta.

Tartar de somon

Tartar de somon

Ce zici ce un aperitiv special, usor de facut, cu somon proaspat si afumat, ierburi aromatice, capere, salota (ceapa mica) si zeama de lamaie. Se serveste cu felii de paine prajita, cu chipsuri tortilla sau pe frunze de andive.

Paine turceasca cu iaurt si spanac

Paine turceasca cu iaurt si spanac

Un preparat cu specific turcesc, painea cu iaurt si spanac este absolut delicioasa si savuroasa. Pregateste o paine de casa sanatoasa si iti vei impresiona cu siguranta musafirii. Aceasta poate fi consumata ca atare, sau combinata cu mancarurile tale preferate.

Zabaglione cu fructe rosii

Zabaglione cu fructe rosii

Clasic italian, originar din vechea Venetie, zabaglione sau sabayone, este un desert rafinat pe baza de galbenusuri si vin dulce. O spuma de vin de o finete care iti ia mintile! Incercati un zabaglione!

Muschi de porc marinat la gratar

Muschi de porc marinat la gratar

Muschiul de porc la gratar este perfect pentru un picnic intre prieteni. Pentru ca muschiul sa aiba o textura mai crocanta trebuie taiat din grosime, astfel incat sa se deschida ca o carte, inainte de a fi marinat.

Cuburi aperitiv cu crema de branza si somon

Cuburi aperitiv cu crema de branza si somon

Vrei sa pregatesti un aperitiv inedit? Cuburile cu crema de branza si somon pot fi alegerea perfecta atunci cand vrei sa-ti surprinzi invitatii. Caietul cu retete ne invata sa pregatin retete gustoase, accesibile oricui.

Ciuperci umplute cu legume si mascarpone

Ciuperci umplute cu legume si mascarpone

Un aperitiv pe baza de ciuperci este intotdeauna unul gustos si satios. Daca pana acum ai incercat numai ciuperci umplute cu carne sau diverse tipuri de branza, acum este momentul sa incerci si aceasta reteta cu legume.

Negresa cu visine si sos de ciocolata

Negresa cu visine si sos de ciocolata

Negresa cu visine este un deliciu! Aceasta prajitura insiropata cu suc de visine si glazurata cu sos de ciocolata va fi apreciata de toata lumea. Este usor de pregatit si savuroasa fie ca este vara sau iarna!

Piftie de curcan

Piftie de curcan

Daca pana acum ai mancat numai piftie de porc cu ocazia sarbatorilor, este timpul sa iti schimbi paleta gastronomica cu ajutorul acestui preparat plin de savoare si arome, recunoscut pentru cantitatea scazuta de colesterol.

Tarta festiva cu portocale si ciocolata

Tarta festiva cu portocale si ciocolata

Tarta de portocale este delicios de racoroasa si de dulce, are o culoare vie si un aspect de nota 10. O pregatiti foarte rapid cu minim de efort si va face deliciul unei mesei festive din zilele de sarbatoare. Tarta de portocale este indragita de asemenea si de cei mici.

Sarmale cu pui si fasole alba

Sarmale cu pui si fasole alba

O reteta gustoasa de sarmale, altfel decat ne-am obsinuit pana acum, cu clasicul orez si carne de porc. Poti folosi cu incredere fasolea alba ca umplutura pentru niste sarmale delicioase si iti poti uimi invitatii la masa de Revelion.

Fructe in ciocolata

Fructe in ciocolata

Aceasta reteta de fructe in ciocolata va reprezenta intotdeauna cel mai rapid desert pe care ai putea sa il pregatesti celor dragi. Un preparat culinar deloc sofisticat dar inedit prin aspect si gust. Poti alege fructe dulci sau fructe acrisoare, in functie de preferinte.

Salata de andive cu somon afumat

Salata de andive cu somon afumat

Aceasta reteta de salata de andive cu somon afumat este garnitura perfecta pentru masa speciala din ziua magica de Craciun. Un preparat culinar sofisticat si inedit in care andivele aromate se combina fericit cu somonul afumat iar rezultatul este aspectuos si apetisant.

Friptura de purcel in coniac

Friptura de purcel in coniac

Aceasta reteta de friptura de purcel in coniac este preparatul perfect pentru masa speciala din seara magica de Craciun. Foarte gustoasa si frageda, carnea de purcel se combina fericit cu marinata de coniac aromat iar rezultatul va fi pe masura asteptarilor.

Cotlet de porc cu ghimbir si branza Emmental

Cotlet de porc cu ghimbir si branza Emmental

O friptura perfecta pentru zilele de sarbatoare. Coltletul de porc cu ghimbir si branza Emmental se va rumeni apetisant iar branza care se va topi il va imbraca minunat. Nu ai cum sa rezisti unei asemena ispite!

Trufe de ciocolata cu brandy

Trufe de ciocolata cu brandy

Ciocolata este ispititoare in orice forma dar trufele sunt printre deserturile cele mai rafinate. Invata sa faci si tu trufe de ciocolata cu brandy dupa aceasta reteta extrem de simpla. Savureaza apoi un desert fin, dumnezeiesc!

Portocale cu sos caramel si crema de smantana

Portocale cu sos caramel si crema de smantana

Un desert rafinat, perfect pentru a contrabalansa o masa consistenta, ideal in perioada sarbatorilor de iarna. Orneaza cu coji de portocale glasate si bucura-te de acest deliciu extrem de simplu de facut!

Prajitura aromata cu mac

Prajitura aromata cu mac

O reteta simpla si la indemna oricui pentru a prepara o delicioasa prajitura cu mac. Este nemaipomenit de gustoasa, plin de arome datorita macului fiert in lapte si va face deliciul unei intalniri cu cei dragi.

Capuccino cu scortisoara

Capuccino cu scortisoara

O reteta simpla si la indemna oricui pentru a prepara un capuccino cu scortisoara. Este nemaipomenit de gustos, plin de arome si va face deliciul unei intalniri intre prieteni. Asa ca nu mai sta pe ganduri si uimeste-i pe cei dragi.

Sarlota cu miere si limbi de pisica

Sarlota cu miere si limbi de pisica

Sarlota cu miere si limbi de pisica arata foarte bine si are un gust divin! Este un desert simplu de preparat care poate fi servit la orice ocazie fie ea festiva sau nu. Poti prepara aceasta reteta si cu ciocolata simpla, de menaj.

Fursecuri cu miere

Fursecuri cu miere

Dulciurile preferate de copii, fursecurile cu miere merg perfect intr-un weekend petrecut alaturi de cei dragi sau cu ocazia unei sarbatori! Se servesc calde sau reci, fiind la fel de gustoase. Pofta buna!

Bilute de branza Roquefort cu struguri

Bilute de branza Roquefort cu struguri

Bilute de branza Roquefort cu struguri - un aperitiv fin, rafinat, potrivit alaturi de carne de pasare! Combinatia de branza cu struguri este printre cele mai apreciate deci incearca aceasta reteta inedita, pur frantuzeasca.

Salata marocana Tajine

Salata marocana Tajine

Salata traditionala marocana, un festin al gustului si prospetimii!

Pastrav la cuptor cu sos picant

Pastrav la cuptor cu sos picant

O reteta simpla si delicioasa, ideala daca vrei sa ai o alimentatie sanatoasa. Imbina aroma pastravului cu cea a sosului picant si vei obtine meniul perfect pentru o cina delicioasa! Se serveste simplu sau cu cartofi natur.Pofta buna!

Bilute de branza cu masline verzi

Bilute de branza cu masline verzi

Va propunem o idee de aperitiv care imbina perfecta branza de burduf cu maslinele si ardeiul gras. Un aperitiv potrivit la masa de Craciun sau Revelion. Se poate pune si piper sau boia iute pentru un gust mai picant.

Rosii umplute cu crema de peste

Rosii umplute cu crema de peste

Probabil ai mancat rosii umplute cu pasta de branza, dar ce ai zice daca ar fi umplute cu pasta de peste? Un meniu potrivit pentru cele doua zile din Postul Pastelui in care este dezlegare la peste si nu numai! Se poate pune in pasta de peste si putin mustar iute.

Branza feta cu ceapa verde si alune

Branza feta cu ceapa verde si alune

Un aperitiv neobisnuit atat prin aspect cat si prin gust, care poate fi servit invitatilor pe un platou rece, alaturi de masline si rosii cherry. Se serveste foarte rece, ori ca garnitura ori pe felii de paine prajita.

Ciupercute cu sos pesto

Ciupercute cu sos pesto

Extraordinar de gustoase servite reci, la aproximativ doua ore de la preparare, aceste ciuperci aperitiv sporesc savoarei mesei de sarbatori. Ciupercutele cu sos pesto pot face diferenta intre o masa traditionala de sarbatori si o cina rafinata alaturi de invitatii tai.

Rulouri cu varza si sos de soia

Rulouri cu varza si sos de soia

Daca masa de Craciun sau Revelion v-a obisnuit numai cu aperitive traditionale, este timpul pentru aceste rulouri deosebite. Daca si tu te-ai saturat de clasicele sarmale, e timpul sa schimbi meniul si sa iti ospatezi mesenii cu aceste rulouri cu varza si sos de soia.

Bruschete cu masline si branza

Bruschete cu masline si branza

Ce zici de o combinatie de branza cu smantana, pe care sa o asezonezi cu masline si ceapa verde? Acest aperitiv aromat si usor de preparat care poate fi combinat cu gratarul de peste. Se poate servi cald ori rece.

Chec cu glazura de cacao si portocale

Chec cu glazura de cacao si portocale

De Craciun prepara checul tau preferat, in varianta glazurata!

Frigarui cu creveti

Frigarui cu creveti

Un aperitiv pentru adevaratii pasionati ai gastronomiei mediteraneene. Frigaruile cu creveti se servesc fierbinti alaturi de sos de chilli si zeama de lamaie. Aceste aperitive sunt perfecte daca esti gazda unei petreceri si vrei sa-ti impresionezi invitatii.

Pui afumat cu varza si chilli

Pui afumat cu varza si chilli

Un mix ingenios de alimente intr-un aperitiv savuros. Un aperitiv de zile mari, puiul afumat in combinatie cu salata verde si ghimbir va spori savoarea mesei de sarbatori! Puil afumat cu varza si chilli se serveste rece alaturi de supe fierbinti.

Friptura din carne rosie cu sos de mustar

Friptura din carne rosie cu sos de mustar

De Sarbatori incearca o reteta noua pentru a da un gust aparte fripturii din carne rosie, fie ca e vorba de porc sau vita. Secretul sta in sosul delicios pe baza de mustar care va da o noua aroma fripturii tale traditionale.

Pui la cuptor cu mustar iute

Pui la cuptor cu mustar iute

Puiul la cuptor se numara adesea printre bunatatile pe care le punem pe masa de Sarbatori, pentru a mai varia si echilibra meniul traditional pe baza de porc. Iata o reteta inedita care va face senzatie!

Cartofi la tava cu mustar Dijon

Cartofi la tava cu mustar Dijon

Pregateste acesti cartofi minunati langa o friptura suculenta pentru Craciun sau noaptea dintre ani! Reteta oferita de Mihaela Gheata

Orez cu sos de soia

Orez cu sos de soia

Prepara aceasta garnitura delicioasa si te vei bucura din plin de aroma orezului si a ardeiului gras!

Aperitiv cu somon si ceapa verde

Aperitiv cu somon si ceapa verde

Aperitivele cu aspect haios sunt preferatele copiilor. Acest aperitiv ingenios este preferatul copiilor, deoarece este foarte usor de preparat si deosebit de aromat. Cosuletele din foietaj umplute cu somon si ceapa verde se pot servi fie calde fie reci.

Tort Red Velvet

Tort Red Velvet

Iata o reteta de tort festiv, special pentru zilele de onomastica! Arata apetisant iar gustul este desavarsit! O poti pregati pentru orice alta ocazie iar daca iti place gustul de migdale, crema acestui tort te va cuceri definitiv.

Pui cu miere si portocale

Pui cu miere si portocale

O specialitate mai putin obisnuita, puiul cu miere si portocale este un deliciu pe care il poti pregati pentru familia ta la ocazii speciale. Pregateste o cina pentru sarbatoritii din familie combinand puiul cu mierea si portocalele aromate!

Porc Tonkatsu

Porc Tonkatsu

Specialitate japoneza delicioasa, porc Tonkatsu se serveste de regula alaturi de sos chinezesc dulce-acrisor.

Ciuperci umplute cu creier

Ciuperci umplute cu creier

Un aperitiv original si foarte gustos! Ciupercile umplute cu creier sunt usor de preparat si o combinatie rafinata, inedita. Pentru cei care nu prefera creierul se pot umple si cu carne de vita. Se servesc fierbinti, cu verdeata.

Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
viziteaza sectiunea Sfaturi »