paste

Cozonac cu cacao, ciocolata si stafide
Nicio masa de sarbatoare nu este completa fara cozonacul rumen, pufos si aromat. Pregateste chiar tu in casa cozonacii si te vei bucura de mireasma si gustul copilariei, din nou in casa ta. Pofta buna!

Drob de miel in prapur
Drobul este un preparat traditional pe masa de Paste insa il poti pregati in diverse forme. Iata o reteta delicioasa de minidrob de miel in prapur. Ve fi mai aspectuos si mai usor de mancat in aceasta forma. Pofta buna!

Pasca "Ousor"
O simpla reteta de pasca, insa cu un element ce o face deosebita, o jumatate de piersica din compot ce ii va da aspectul unui ou ochi. Indiferent cum vreti sa o numiti e foarte gustoasa, are multa umplutura si pe masa de Pasti va arata tare frumos!

Prajitura Tosca
Prajitura Tosca este o prajiturica renumita, perfecta pentru petrecerile aniversare si nu numai. Se pregateste foarte usor si este absolut delicioasa. In plus, va va reaminti de perioada copilariei. Pofta buna!

Prajitura Linzer
Va amintiti de prajitura Linzer ? Pentru unii este prajitura care le reaminteste de copilarie si de micile bucurii din vremea aceea. Se prepara rapid si este delicioasa, potrivita pentru orice ocazie. Pofta buna!

Macarons cu portocale si crema ganache
Celebrul desert frantuzesc, cochet si mereu apetisant nu este chiar atat de dificil de pregatit. Incearca si te vei bucura de niste macarons fragede, facute cu mana ta. Caietulcuretete te ajuta cu sfaturi!

Sarmalute in foi de varza
Nicio masa de sarbatori nu este completa fara sarmale. Fie ca sunt in foi de vita sau varza, sarmalele sunt nelipsite de la masa de sarbatori. Prepara aceasta reteta delicioasa. Vor iesi in jur de 80 de portii.

Oua umplute cu branza cheddar si bacon
Prepara ceva inedit pentru masa de Paste! Aperitivele sunt cheia unei mese de succes, asa ca aceste oua umplute cu branza cheddar si bacon pot face deliciul intregii famili. Nu necesita mult timp si sunt deosebit de gustoase.

Friptura de miel cu rodie si nuci
Vrei sa pregatesti ceva inedit pentru masa de Paste? Iata o reteta de friptura de miel cu rodie si nuci, incredibil de gustoasa. Este foarte usor de preparat, nu necesita mult timp si in mod sigur va fi preparatul-vedeta.

Ciorba de miel
Meniul de Paste nu poate fi complet fara o ciorba de miel care iti va umple casa de arome delicioase. Daca nu ai timp sa faci taiteii in casa, apeleaza la varianta unor taitei fini, cumparati. Pofta buna!

Rulada de miel cu ierburi aromatice
Friptura de miel este nelipsita de pe masa de Paste. Incanta-ti invitatii cu aceasta reteta de rulada cu ierburi aromatice. Carnea frageda de miel si aroma puternica a ierburilor vor fi o combinatie deosebita.

Friptura de miel cu portocale si rozmarin
Pe masa de Paste, friptura de miel cu portocale este un preparat inedit si extrem de apreciat. Reteta nu este una complicata insa pentru a fi bine patrunsa, carnea de miel trebuie sa zaboveasca in cuptor pret de o ora si jumatate. Pofta buna!

Pasca marmorata cu ciocolata
Daca de Paste nu ai timp sa pregatesti o pasca traditionala, aceasta reteta rapida de pasca marmorata cu ciocolata te va scuti de multe batai de cap. In plus, vei avea pe masa de Paste un preparat delicios.

File de salau cu piure de ardei si morcovi
O masa variata include si consumul de peste asa ca acest preparat poate fi la loc de cinste oricand in meniul familiei tale. In plus, combinatia de peste si legume este atat de sanatoasa! Poti folosi oricand alt tip de peste in loc de salau iar rezultatul va fi la fel de bun. Pofta buna!

Salata de morcovi, ridichi si mar
Bucura-te de savoarea primaverii in farfuria ta si de o infuzie binevenita de vitamine. Aceasta salata va fi o bucurie pentru intreaga familie. Dulceata morcovului si a merelor se completeaza atat de bine cu ridichile crocante! Pofta buna!

Salata de castraveti cu iaurt
Atat de proaspata si frageda ca primavara, aceasta salata te va revigora pe loc. Ghimbirul si iaurtul sunt punctele ei forte. Se prepara rapid si este plina de vitamine. O poti servi ca atare sau alaturi de un fel principal.

Salata de spanac cu bulgur si fructe uscate
O salata plina de vitamine in care dulceata fructelor uscate se imbina perfect cu fragezimea spanacului proaspat si bulgurul hranitor. Incearca acest deliciu de savurat in post si nu numai. Pofta buna!

Bruschetti cu ciuperci
Bruschetele sunt unele dintre cele mai delicioase aperitive, si foarte usor de facut. Surprinde-ti invitatii cu bruschetti delicioase cu ciuperci - sunt adorate de toata lumea, atat de cei mici cat si de cei mari. Vei deveni instantaneu gazda perfecta, si fara prea mare efort.

Prajitura cu alune si ness
O prajitura simpla cu alune si ness, ce poate fi preparata fara prea multa bataie de cap. Este deosebit de gustoasa si hranitoare, iar copiii o vor adora. Unde mai pui ca timpul redus necesar pentru a o prepara iti va permite sa ptereci mai mul timp cu cei mici.

Aperitiv rapid cu ardei si ricotta
Iti propunem un aperitiv rapid si sanatos, de la caietulcuretete.com. Daca esti in pana de idei, acest aperitiv este potrivit pentru un mic dejun sanatos. Vei adora modul in care se combina cremozitatea umpluturii cu dulceata crocanta a ardeiului. Se prepara cat ai clipi.

Piept de pui Von Brukenthal
Reteta face parte din proiectul In cautarea retetelor boieresti, pe meleaguri romanesti cu Transavia, initiat pentru a readuce in atentia publicului larg gastronomia vremurilor de altadata si obiceiurile unor familii nobiliare care au imbogatit patrimoniul tarii.

Tarta cu ciocolata, cirese si amaretto
Ca si cum combinatia de cirese si ciocolata nu era suficient de delicioasa, elementul surpriza al acestei retete este siropul de amaretto, ce ii va da tartei un gust aparte. In lipsa lui, puteti folosi cu incredere o lingura de coniac, delicios in combinatie cu cirese si ciocolata.

Salata de oua cu leurda
Daca v-au mai ramas oua de la masa de Paste, avem pentru voi o reteta gustoasa si aromata, de primavara. Salata de oua cu leurda si ceapa verde este savuroasa si usoara, perfecta pentru dieta de dupa sarbatori.

Reteta banateana: Stufat de miel la tigaie
Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta Stufat de miel la tigaie a fost primita de la Pensiunea Select, Baile Herculane, (Banat).

Musaca de miel
De Paste, gateste-le celor dragi ceva special. In loc de obisnuitul drob de miel incearca o musaca delicioasa, cu influente marocane. Crusta speciala din iaurt cu menta si patrunjel merge de minune cu carnea grasa de miel, dulceaga si bine condimentata.

Pulpa de miel in crusta de ierburi aromatice
Mielul de Paste are o carne delicioasa care devine suculenta si aromata daca este gatita cum trebuie. Pulpa de miel cu ierburi aromatice este un preparat ideal pentru masa sarbatorilor pascale. Bucura-te de acest savuros preparat!

Reteta banateana de `Sos de rosii cu smantana`
Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de Russenart Communications.

Frigarui de miel si legume cu sos de iaurt & menta
Se apropie sarbatoarea Pastelui cu vreme calda numai buna de gratar. Intampina-ti prietenii in ziua de Inviere cu aceste frigarui delicioase in sos de menta si iaurt, alaturi de un pahar de vin rosu si vei avea parte de un adevarat festin culinar!

Costite de miel la cuptor cu sos de vin rosu
Iata o reteta de costite de miel la cuptor, cu sos de vin rosu. Este excelenta pentru ziua de Paste, in plus, cei dragi in mod sigur vor fi incantati de un asemenea preparat. Costitele de miel cu sos de vin pot fi servite simple sau cu o garnitura de legume.

Pasca traditionala
De pe masa de Paste nu trebuie sa va lipseasca pasca traditionala. Aluatul pufos si umplutura de branza cu stafide vor fi cu siguranta pe placul tuturor. Pregatiti pasca din timp si taiati-o rece, exact in momentul in care o serviti.

Tarta cu drob de curcan
Pentru ca se apropie Pastele Ortodox, am ales pentru voi o reteta inedita de drob din piept de curcan. Este un aperitv gustos pentru masa de Paste ce sigur va fi apreciat de invitati. Decoreaza-l dupa cum iti dicteaza imaginatia si savureaza-l!

Drob de pui mozaic
Drobul de pui mozaic este o alternativa excelenta la drobul de miel. Va propunem pentru masa de Paste un preparat gustos si aspectuos care va fi cu siguranta pe placul tuturor. Impresioneaza-ti invitatii cu acest aperitiv deosebit!

Chiftelute din peste alb, ca in Delta Dunarii
Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de restaurantul `Bucatarasul cel dibaci`.

Salata toscana cu rosii, busuioc si crutoane
O salata simpla, care se prepara imediat si este si neasteptat de gustoasa. Va puteti baza pe ea in perioada posturilor mari de peste an, mai ales in cel al Pastelui, cand rosiile se gasesc mai usor in comert.

Prajitura Valurile Dunarii
Un desert apetisant si aspectuos, prajitura Valurile Dunarii poate fi servita fie la mesele servite in familie, fie la ocazii speciale. Combinatia de crema de vanilie, visine si ciocolata ii va incanta chiar si pe cei mai mofturosi invitati.

Piure de spanac cu miez de lapte
Primavara vine cu pasi repezi si este momentul sa profitam de tot ceea ce ne ofera. Va propunem o reteta simpla, dar gustoasa, ideala pentru o detoxifiere de primavara. Spanacul este bogat in fier si astfel veti putea avea energie pentru intreaga zi.

Tarta cu spanac si broccoli
Tarta cu spanac si broccoli este exact preparatul de care ai nevoie pentru detoxifierea de primavara. O pregatesti foarte rapid cu minim de efort si va face deliciul unei mese intre prieteni sau in familie, intr-un weekend la iarba verde.

Prajitura Szarah Bernath
Se apropie Mos Nicolae iar odata cu el se da startul sarbatorilor de iarna, este perioada cadourilor si a rasfaturilor, si ce poate fi mai bun decat un rasfat dulce, pe care sa-l savurezi alaturi de cei dragi? Noi te sfatuim sa incerci prajitura Szarah Bernath!

Rulada din carne tocata
Preparatele din carne sunt nelipsite de pe mesee romanilor atat cand vine vorba de cate o sarbatoare dar si atunci cand luam masa in familie. Astazi va propunem o reteta de rulada din carne tocata, un preparat gustos dar care are si un aspect deosebit.

Placinta cu branza proaspata de vaci
Nu-i asa ca din cand in cand vi se face pofta de cate o placinta cu branza de vaci si stafide exact ca cea pe care o pregateau bunicile noastre? Pentru astfel de momente iti oferim astazi reteta de placinta cu branza proaspata de vaci. Si tu poti prepara un desert de neuitat!

Placinta dobrogeana
Placinta dobrogeana este specifica zonei de sud si nu lipseste de pe masa niciunei gospodine cu prilejul sarbatorilor de orice natura. Este foarte gustoasa si satioasa si se poate umple cu ravase haioase pentru invitati.

Tiramisu la pahar
Tiramisu este o prajitura autentic italiana cu un gust si o savoare desavarsite. Cremoasa, suava, dulce, delicioasa, aceasta prajitura este ravnita de oricine. Uita pentru o zi de dieta si lasa-te rasfatata de gustul inedit al unui Tiramisu. Iti garantam ca nu vei regreta.

Ciocolata de casa cu alune de padure
Aceasta reteta iti va aminti cu siguranta de copilarie. Si pentru ca stim ca si tu esti nostalgica dupa gustul ciocolatei de casa preparate de bunica, iti prezentam o reteta de ciocolata de casa cu o textura si o aroma absolut divine. Poate fi preparata si cu nuca.

Supa rece de avocado
Este o supa incredibil de gustoasa si sanatoasa, fiind in acelasi timp si foarte usor de preparat. Prin continutul bogat in elemente detoxifiante, are un efect revigorant. Fructul de avocado contine vitamina E, acizi grasi Omega-3 si Omega-6, proteine si alte componente ce ne protejeaza sanatatea.

Bulgarasi cu alune si nuca
Majoritatea oamenilor nici nu isi pot imagina ca exista dulciuri sanatoase. Cu toate acestea, putem savura acesti `bulgarasi` cu constiinta impacata, chiar daca contin zahar, pentru ca nu gasim in compozitie gluten, faina si produse lactate.

Quiche cu ciuperci si dovlecel
Exista multe variante de quiche-uri, care includ cele mai variate ingrediente. Noi va propunem un quiche cu sote de ciuperci si dovlecei, al carui gust gust este imbogatit de smantana si de aroma uleiului de masline.

Prajitura Revani
Revani sau Harissi, un desert deseori intalnit in Turcia, Grecia, Liban, o prajitura cu gris si iaurt, insiropata, un deliciu . Daca va plac prajiturile dulci-acrisoare neaparat sa o incercati, e deosebita.

Parjoale cu cartofi si spanac
O reteta simpla si plina de vitamine, parjoalele cu cartofi si spanac trebuie incercate in aceasta primavara. Sunt o alternativa excelenta la clasicele chiftelute cu carne. Fiind primavara, trebuie sa avem mai multa grija de silueta noastra si sa consumam cat mai multe legume.

Cotlete de miel cu feta si lamaie
Se poate face o friptura delicioasa si fara pulpa de miel. Cotletele de miel cu suprafata crocanta si interior fraged, ierburile proaspete, lamaia si pasta cremoasa de branza feta sunt combinate in aceasta friptura rapid de facut pentru masa de Paste.

Friptura de ied marinata in sos de iaurt
Preparatele din carne de ied sunt o alternativa inedita pentru carnea de miel. Caietulcuretete.com ne ofera o reteta delicioasa de friptura de ied marinata in sos de iaurt, un preparat ce va face deliciul mesei de sarbatoare.









