Dieta Montignac

Durata:

Specific:

francez

Baza dieta:

Legume

Tip dieta:

Dieta pentru slabire

Descriere:
Dieta Montignac este una dintre putinele diete care pe langa pierderea in greutate ne propune un mod de viata sanatos si echilibrat ce ne fereste de diabetul de tip II si de bolile cardiovasculare.

Aceasta dieta a fost inventata de Michel Montignac (al carui nume il si poarta) si reprezinta o metoda inovatoare de slabit si mentinere a greutatii corporale fara teama reacumularii kilogramelor in plus.

Dieta Montignac este inspirata din bucataria frantuzeasca, asa ca alimentele precum vinul rosu, ciocolata sau branza nu sunt interzise.

Dieta Montignac se imparte in doua faze si se bazeaza pe doua principii:

- pierderea in greutate
- mentinerea greutatii castigate prin dieta
Caracteristici:
Dieta Montignac — Faza 1:

Este esential sa eliminam carbohidratii cu un IG mai mare de 35. Fiecare organism este diferit si pierde in greutate diferit dar in medie se vor pierde in jur de 1-2 kg pe saptamana.

Dieta Montignac — Faza a 2-a:

Consumarea carbohidratilor cu un IG nu mai mare de 50. Aici este inclusa o gama mult mai larga de carbohidrati printre care si pastele integrale, painea integrala, orezul Basmati, strugurii si kiwi.

Mesele in regimul Montignac pot fi de 2 feluri: lipidice sau glucidice.

Mesele glucidice sunt compuse din carbohidrati (orice carbohidrat bun cu indice nu mai mare de 50) si proteine sarace in grasime.

Mesele lipidice sunt compuse din lipide si proteine (+ orice carbohidrat cu indice nu mai mare de 35).