Tort cu ciocolata alba, vanilie si coniac

De pe masa de sarbatori nu trebuie sa-ti lipseasca tortul. Iti recomandam un tort facut in casa, aromat si foarte gustos, cu ciocolata alba, vanilie si coniac. Impresioneaza-ti musafirii si familia oferindu-le o felie de tort preparat chiar de tine!
Ingrediente
- zahar230 g
- capsune0 dupa gust
- frisca0 dupa gust
- lapte3 linguri
- ou9 bucati
- ulei de floarea-soarelui100 ml
- praf de copt1 lingurita
- coniac25 ml
- gelatina1 plic
- esenta de vanilie0 dupa gust
- apa250 ml
- faina200 g
- frisca lichida350 ml
- ciocolata alba200 g
- galbenus3 bucati
Preparare
Blatul
Ingredientele pentru blat:
9 oua ; 230 g zahar ; 200 g faina; 100 ml ulei; 1 lingurita praf de copt; 2 linguri esenta de vanilie
Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt. Tapetam o tava cu hartie de copt si coacem 3 blaturi timp de aproximativ 20 de minute fiecare.
Siropul
Ingredientele pentru sirop: 200-250 ml apa; 1 plic ciocolata calda alba; 25 ml coniac
Crema
Ingredientele pentru crema: 200 g ciocolata alba; 350 ml frisca lichida; 3 galbenusuri; 3 linguri zahar; 3 linguri lapte; 1 plic gelatina; 2-3 linguri coniac; esenta de vanilie
Frecam galbenusurile cu zaharul si laptele si le punem la bain-marie pana se ingroasa. Ciocolata o topim cu 150 ml frisca si o lasam la rece pana s-a intarit. Batem restul de frisca si am adaugam treptat din crema de galbenusuri, ciocolata topita, esenta si coniacul.
Topim gelatina in 50 ml apa rece, o punem pe foc pana se topeste (atentie sa nu fiarba) si o adaugam cremei.
Asamblare, Decor
Blat/sirop/crema/blat/sirop/crema/blat/sirop.
Imbracam tortul intr-un strat subtire de frisca si il decoaram cu capsune si ciocolata alba. Dam tortul la rece timp de cateva ore.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"