Pere umplute, la cuptor

Pere umplute, la cuptor

Este vremea deliciilor la cuptor. Perele umplute cu nuca, aromate cu scortisoara, sunt un vis de toamna. Sunt delicioase daca le servesti caldute, alaturi de putina frisca sau cu inghetata de vanilie. Savureaza acest desert inedit!

Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  onomastica  
Ingrediente
  • miere3 linguri
  • para6 bucati
  • unt1 lingurita
  • scortisoara1 praf
  • nuca macinata2 linguri
Preparare

Spala perele si taie-le in jumatati, pe lung. Cu o lingurita, scobeste partea cu seminte, indeparteaza-le cu varful unui cutit si toaca pulpa. Aranjeaza perele intr-o tava, pune in fiecare scobitura putin unt si da-le la cuptor timp de aproximativ 10 minute. Intre timp, amesteca pulpa tocata cu mierea, nuca si putina scortisoara. In loc de nuca poti folosi si migdale macinate.

Scoate perele din cuptor, umple-le cu amestecul de nuca si da-le la cuptor inca 5-10 minute. Serveste-le cu frisca sau cu inghetata de vanilie.

Recomandari