Minipavlova cu clementine

Minipavlova cu clementine

Crocante la exterior, moi si pufoase la interior, “Minipavlova cu clementine” este o reteta delicioasa pentru un desert adorat de intreaga familie. Reteta ne este oferita de Caietulcuretete.com

Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  onomastica  
Ingrediente
  • frisca250 ml
  • ou5 bucati
  • zahar pudra5 linguri
  • amidon1 lingurita
  • otet1 lingura
  • intaritor frisca1 plic
  • clementine4 bucati
Preparare

Batem frisca pana incepe sa se intareasca, adaugam pliculetul de intaritor si mai batem cateva secunde cat sa se omogenizeze. Eu am folosit frisca lichida Hulala si nu a mai fost nevoie de zahar, daca folositi alt tip e posibil sa fie nevoie.

Batem albusurile spuma pana stau ferme si apoi incepem sa adaugam treptat zaharul pudra. Cand compozitia a devenit tare si lucioasa adaugam si otetul si amidonul si mai mixam un minut.

Cu pistolul de ornat am facut mici cerculete in tava tapetata cu hartie de copt.Unele cerculete le-am facut plate caci vor reprezenta baza si unele cu putin varf, ca o caciulita , caci le vom aseza deasupra.

Dam la cuptor la foc mic , pe nivelul de sus si cu usa usor intredeschisa. Bezelele trebuie sa se usuce nu sa se rumeneasca.

Lasam sa se raceasca si le asezam pe un platou pe cele plate apoi le ornam cu frisca .

Apoi punem pe fiecare cateva feliute de clementine curatate in prealabil de pielite .

Asezam deasupra bezelele ramase.

Recomandari