Briose cu ciocolata si zmeura

Delicioase, aromate, irezistibile... Briosele cu ciocolata si zmeura vor deveni fara niciun dubiu desertul adorat de intreaga familie. In plus, pe cat sunt de savuroase pe atat sunt de aspectuase. Astfel, le poti prepara si pentru mesele festive pe care le organizezi in familie.
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere cina romantica craciun revelion valentine`s day ziua copilului onomasticaIngrediente
- ou2 bucati
- unt120 g
- zmeura200 g
- zahar pudra150 g
- praf de copt1 plic
- iaurt200 g
- esenta de vanilie1 lingura
- apa150 ml
- faina300 g
- frisca lichida4 linguri
- ciocolata amaruie100 g
Preparare
*Ultimele doua ingrediente se folosesc pentru prepararea glazurii.
Mixam untul impreuna cu zaharul pana devine cremos. (poza 1)
Topim ciocolata, o lasam sa se racoreasca, apoi o incorporam in compozitia de unt. (poza 2)
Adaugam ouale si iaurtul, apa si esenta de vanilie. (poza 3)
Punem apoi faina si praful de copt si omogenizam.Punem hartiutele de briose in forme si le umplem pe jumatate cu aluat. (poza 4)
Presaram zmeura direct scoasa din congelator. (poza 5)
Completam cu aluat avand grija sa umplem cam trei sferturi formele. (poza 6)
Dam la cuptor la foc iute in primele 5 minute, apoi la foc moderat. (poza 7)
Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si omogenizam. Glazuram briosele lasand sa curga si putin pe margini glazura. (poza 8)
Decoram cu zmeura si dam cateva minute la rece sa se intareasca glazura. (poza 9)
Briose cu ciocolata si zmeura de la CAIETUL CU RETETE
Credit foto: www.caietulcuretete.com