Tarta frantuzeasca cu prune

Tarta frantuzeasca cu prune

Tarta frantuzeasca cu prune este incredibil de usor de preparat, insa este un desert delicios. Gustul dulce al zaharului se contopeste perfect cu cel acrisor al prunelor, dand tartei o savoare desavarsita. Pe scurt, este un desert usor, lejer si delicios!

Specificchinezesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  onomastica  
Ingrediente
  • zahar300 g
  • pruna500 g
  • unt50 g
  • aluat de foietaj1 bucata
Preparare

Prunele se spala bine sub jet de apa rece, apoi se taie in sferturi si se pun intr-un castron cu zahar.

Aluatul se aseaza in forma de tarta, deasupra aluatului se pun cateva bucatele de unt si se presara apoi si putin zahar. Se da la cuptorul incins la 180 de grade pentru cateva minute.

Se scoate apoi aluatul din cuptor, se aseaza prunele in cercuri, se presara restul de zahar deasupra si se introduce din nou in cuptor. Este gata in momentul in care tarta incepe sa se rumeneasca frumos pe margini.

Recomandari