Tarta cu prune

Ce poate fi mai aromat si cu un gust mai bun decat o tarta cu prune suculente? Este dulcele perfect pentru toamna, preferat de intreaga familie. Se prepara rapid si e gata de savurat cat ai zice .... tarta! Pofta buna!
Ingrediente
- ou3 bucati
- pruna750 g
- zahar pudra100 g
- aluat frantuzesc1 pachet
- faina2 linguri
Preparare
Spalati prunele, stergeti-le de apa si taiati-le in doua pentru a scoate samburii
Asezati aluatul frantuzesc, decongelat la temperaura camerei, intr-o tava unsa cu unt si intepati-l cu o furculita din loc in loc.
Presarati peste aluat doua linguri de faina amestecata cu doua linguri de zahar.
Asezati jumatatile de pruna cu partea taiata in sus. Dati la cuptor timp de 20 min la 200 grade
Bateti ouale cu 100 g zahar, ungeti tarta cu acest amestec si mai dati la cuptor inca 20 minute.
Scoateti din cuptor si pudrati cu zahar. Serviti calda, cu samantana sau inghetata de vanilie alaturi.
Tips
Pentru a evita ca fructele de pe tarta sa isi lase zeama, inainte de a aseza fructele presarati peste aluat faina si zahar sau ungeti aluatul cu o pensula inmuiata in albus de ou, nebatut.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"bancuri, bancuri seci, bancuri cu bula, top bancuri, bancuri cu alinuta, bancuri cu blonde..."