Placinta pastorului

Placinta pastorului

Unul din preparatele cele mai populare din Marea Britanie, pe care il serveste cu placere orice familie englezesca, inclusiv familia regala este placinta pastorului. Placinta pastorului nu este o placinta in adevaratul sens al cuvantului, dar este deosebit de gustoasa si usor de digerat. Ea are la

Specificbritanic
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii400 kcal
Ingrediente
  • morcov1 bucata
  • ou1 bucata
  • patrunjel1 legatura
  • telina1 bucata
  • ulei de masline1 lingura
  • cimbru1 lingurita
  • bulion300 g
  • boia dulce1 lingura
  • carne de miel700 g
Preparare

Se taie marunt ceapa si prazul iar morcovii si telina julien;

Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste 5 minute, la foc mic ceapa;

Se adauga carnea si boiaua si se mai caleste 2-3 minute pana isi schimba culoarea;

Se adauga morcovul, telina, prazul si pasta de rosii sau rosiile taiate marunt si se lasa 5 minute pana se inmoaie;

Se adauga si restul, adica cimbrul, sosul Worcestershire, bulionul, sarea si piperul si se lasa sa fiarba la foc mic cam 20 minute;

Intre timp se prepara piureul de cartofi, care se amesteca cu cascaval ras, ou si unt sau ulei;

Intr-un vas de cuptor potrivit de adanc se pune sosul cu carnea si legumele si apoi piureul de cartofi, intr-un strat uniform, fara a se netezi prea tare. Se orneaza cu furculita si se pune in cuptor la foc moderat cca 20 minute, pana este auriu deasupra;

Se poate servi cu garnitura din legume de sezon, salata sau muraturi.

Recomandari