Placinta de lamaie

Placinta de lamaie

Placinta de lamaie - cu toate ca reteta cere un aluat facut in casa, se poate folosi foarte bine si unul din comert; de asemenea, un strat de biscuiti graham ca blat este la fel de bun. Placintele sunt foarte iubite datorita usurintei cu care sunt preparate, insa si datorita gustului minunat.

Timp prepararemediu
Status
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • zahar1 cana
  • lapte100 ml
  • ou1 bucata
  • sare1 g
  • malai1 lingura
  • esenta lamaie3 ml
  • unt nesarat50 g
  • coaja rasa de lamaie0 dupa gust
  • zeama de lamaie70 ml
Preparare

Preparati foaia de placinta si lasati-o sa se odihneasca (sau o achizitionati din magazin).

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.

Amestecati intr-un vas zaharul, malaiul si sarea, adaugati ouale si galbenusul, amestecati bine, apoi puneti laptele, untul topit, zeama de lamaie, esenta de vanilie si esenta de lamaie, amestecati usor si turnati mixtura in foaia de placinta racita.

Dati la cuptor pentru 45 - 50 de minute, apoi mariti temperatura cuptorului si lasati pana se maroneste la suprafata.

Scoateti placinta, lasati-o sa se racesca si apoi taiati-o, veti obtine o placinta care are la suprafata o culoare maro, iar in interior este galbena.

Recomandari