Palmieri frantuzesti

Palmieri frantuzesti

O reteta de palmieri gustosi, insa nu in varianta dulce, ci ca aperitiv, cu branza parmezan.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • branza parmezan4 linguri
  • usturoi uscat1 catel
  • ulei de masline100 ml
  • busuioc6 frunze
  • sare0 dupa gust
  • seminte de pin4 lingurite
  • foietaj450 g
  • piper alb0 dupa gust
Preparare

Semintele de pin se prajesc cu 1 picatura de ulei pana se rumenesc, apoi se scot pe un servet absorbant.

Se toaca foarte marunt frunzele de busuioc si se amesteca intr-un vas cu usturoiul, semintele de pin si parmezanul ras, apoi cu uleiul de masline, sare si piper alb, pana devine o pasta groasa.

Aluatul de foietaj se decongeleaza si se intinde cu ajutorul unui facalet pana devine subtire.

Pasta obtinuta se presara deasupra foii de aluat, apoi se pliaza marginile acestuia.

Aluatul astfel pliat se taie in fasiute lungi care se aseaza intr-o tava tapetata, apoi se da la cuptor timp de 20-25 minute.

Tips

Se pot consuma rece sau fierbinti.

Recomandari