Baclava cu nuci

Baclava cu nuci

Baclavaua cu nuci este un desert extrem de dulce, caruia cu greu ii poti rezista. Daca vrei sa prepari ceva special pentru cei dragi, noi iti recomandam sa incerci aceasta reteta, insa ai grija, poate provoca dependenta.

Specificturcesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  halloween  ziua copilului  onomastica  post  
Ingrediente
  • zahar450 g
  • miere200 g
  • nuci500 g
  • unt100 g
  • esenta de vanilie0
  • apa600 ml
  • coaja rasa de lamaie0
  • foi de baclava400 g
Preparare

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt o foaie de placinta, se stropeste cu putin unt topit dupa care se presara nuca macinata amestecata cu zahar.

Se continua aceasta operatiune pana ce se termina foile si nuca.

Deasupra se lasa foaia de placinta pe care o ungem cu unt.Se taie in bucati dupa preferinta dupa care se introduce tava la cuptor .

Se coace la foc potrivit(150 grade) timp de 20-25 min.Intre timp fierbem siropul de zahar si miere, il aromatizam cu esenta si coaja de vanilie si il turnam usor cu ajutorul unui polonic peste baclavaua fierbinte.

Se introduce iar tava la cuptor pentru inca 10 min.La final baclavaua trebuie sa fie bine insiropata .

Se serveste rece.

Baclava cu nuci, reteta oferita de bucatareselevesele.ro

Credit foto:bucatareselevesele.ro

Urmariti bucatareselevesele.ro

Recomandari