Parfait

Va recomandam o reteta de baza pentru parfait, cu ajutorul careia veti obtine o serie intreaga de inghetate dupa care va veti topi toata vara. Acest parfait este o inghetata speciala, care se topeste mai incet, nu face ace si se taie felii. Se pot obtine multe variante de parfait in functie de
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastereIngrediente
- frisca400 ml
- ou2 bucati
- zahar tos150 g
- sare1 praf
Preparare
Se unge cu grasime si se tapeteaza cu o folie de aluminiu o forma de chec mare;
Se pun albusurile intr-un bol, se adauga sarea si se bat spuma cu mixerul;
Se pune zaharul intr-un vas, pe foc, cu 100 ml de apa rece si se incalzeste treptat pana ce incepe sa fiarba, amestecand pentru a se dizolva;
Cand fierbe zaharul, se mareste focul si se lasa siropul cca 3 minute la temperatura maxima;
Cu mixerul la viteza maxima, se toarna siropul incet peste albusurile spuma si se continuua sa se bata pana se racesc;
Separat se bate frisca, pe care o incorporam apoi incet cu spuma de albusuri cu zahar.
Tips
Practic in functie de aromele folosite cu acest parfait de baza si de imaginatie, putem obtine parfait-uri inedite.