Parfait

Parfait

Va recomandam o reteta de baza pentru parfait, cu ajutorul careia veti obtine o serie intreaga de inghetate dupa care va veti topi toata vara. Acest parfait este o inghetata speciala, care se topeste mai incet, nu face ace si se taie felii. Se pot obtine multe variante de parfait in functie de

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • frisca400 ml
  • ou2 bucati
  • zahar tos150 g
  • sare1 praf
Preparare

Se unge cu grasime si se tapeteaza cu o folie de aluminiu o forma de chec mare;

Se pun albusurile intr-un bol, se adauga sarea si se bat spuma cu mixerul;

Se pune zaharul intr-un vas, pe foc, cu 100 ml de apa rece si se incalzeste treptat pana ce incepe sa fiarba, amestecand pentru a se dizolva;

Cand fierbe zaharul, se mareste focul si se lasa siropul cca 3 minute la temperatura maxima;

Cu mixerul la viteza maxima, se toarna siropul incet peste albusurile spuma si se continuua sa se bata pana se racesc;

Separat se bate frisca, pe care o incorporam apoi incet cu spuma de albusuri cu zahar.

Tips

Practic in functie de aromele folosite cu acest parfait de baza si de imaginatie, putem obtine parfait-uri inedite.

Recomandari