Inghetata la cuptor
Pentru amatorii de senzatii tari, va recomand cu incredere inghetata la cuptor. Cu inghetata la cuptor veti uimi orice musafir sau de ce nu iubitul sau iubita. Fiti propriul bucatar si incercati inghetata la cuptor!
Ingrediente
- zahar80 g
- capsune300 g
- ou4 bucati
Preparare
Pentru tort
Intr-un vas se pune jumatate din lichiorul de portocale si capsunile ( pasate cu o furculita );
Intr-un alt vas se pune restul de lichior si se inmoaie piscoturile unul cate unul, repede, si se aseaza intr-un vas termorezistent;
Se pun peste biscuiti 10 linguri mari de inghetata si jumatate din capsuni, apoi inca un strat de piscoturi, inghetata, capsuni, piscoturi;
Se pune la congelator pentru 2 ore.
Tips
Se incalzeste cuptorul la 290 grade pentru 20 min; Se bate albusul cu zaharul cam 8 min; Se acopera tortul cu albusul batut si se pune la cuptor pentru 3-4 min; Se decoreaza cu capsuni si se serveste imediat.