Bomboane cu nuci si citrice

Daca iti plac bomboanele sau vrei sa faci pentru cei mici din familia ta, bucura-te de aceste bomboane cu nuci si arome citrice, la care adauga putine condimente festive. Poti folosi reteta cu nuci, alune sau migdale.
Ingrediente
- zahar350 g
- miere20 ml
- nuci330 g
- ghimbir3 g
- scortisoara5 g
- cuisoare3 g
- nucsoara3 g
- suc de portocale75 ml
- coaja rasa de lamaie2 bucati
Preparare
Pune intr-un ibric zaharul, sucul de portocale si mierea. Da focul mediu si amesteca cu o lingura de lemn ingredientele. Pune termometru alimentar si lasa mixtura pe foc pana atinge o temperatura de 240 de grade Celsius.
Cand mixtura ajunge la temperatura dorita, ia-o de pe foc si pune celelalte ingrediente. Amesteca bine pentru ca toate ingredientele sa se incorporeze inainte ca mixtura sa fie turnata si pusa pe o foaie, intr-o tava, la racit.
Lasa compozitia sa se raceasca complet iar apoi rupe-o in bucatele, dupa care pune bomboanele intr-un borcan.