Clatite cu banane si ciocolata

Un desert delicios, preferat de foarte multa lume atat datorita faptului ca se prepara foarte rapid cat si gustului desavarsit dat de combinatia dintre clatita aromata, bananele dulci si cremoase si ciocolata.
Ingrediente
- banana4 bucati
- ciocolata cu lapte200 g
- frisca1 tub
- lapte250 ml
- ou2 bucati
- ulei de floarea-soarelui50 ml
- zahar pudra2 linguri
- sare1 praf
- faina de grau1 cana
- esenta de vanilie1 fiola
- fulgi de migdale4 linguri
Preparare
Se bat ouale ca pentru omleta, apoi se amesteca cu laptele (250 ml). Cand sunt bine omogenizate, se toarna si faina in ploaie, amestecand constant cu telul pentru a nu face cocoloase, iar apoi potriveste cu un praf de sare.
Se incinge o tigaie mica (diametrul de 10-12 cm) si se unge cu putin ulei. Se toarna cantitatea necesara de aluat (in functie de cat de groase vrem clatitele) cu ajutorul unui polonic, intr-o parte a tigaii, iar prin rotirea tigaii, se uniformizeaza aluatul pe toata suprafata ei. Se coc clatitele pe ambele parti.
Se indeparteaza coaja bananelor apoi se taie in feliute medii si se calesc 2 minute in unt, alaturi de fulgii de migdale.
Se topeste ciocolata (100 gr ciocolata neagra si 100 gr ciocolata cu lapte) la bain-marie, apoi se adauga esenta de vanilie, se opreste focul amestecand continuu pana sosul se ingroasa.
Se umplu clatitele cu amestecul de banane, migdale si vanilie, se toarna deasupra lor sosul de ciocolata topita iar ulterior se pudreaza cu zahar.
Tips
Se servesc fierbinti, ornate cu frisca.