Dulceata de trandafiri!

Dulceata de trandafiri!

Dulceata de trandafiri este una speciala, pe care orice gospodina iscusita trebuie sa stie sa o prepare. Aceasta se pregateste foarte usor, iar tu ii vei da gata pe invitatii tai cu un desert atat de aromat si special.

Specific
Timp preparare
Portii
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar1 kg
  • lamaie2 bucati
  • apa500 ml
Preparare

Pentru dulceata de trandafiri se poate folosi orice culoare de petale (500 g). Aceasta va determina si culoarea dulcetii. Unele varietati de trandafir au petalele mai bune la gust. Astfel, pentru dulceata sunt indicate soiuri precum Damask, Rugosa, Floribundas sau Centifolia, soiuri care au un parfum aparte.

Pentru dulceata de trandafiri este indicat sa folosesti petale care nu au fost stropite cu insecticide sau alte chimicale. Petalele trebuie spalate foarte bine inainte de a fi folosite in bucatarie.

Taie partea alba de la fiecare petala si lasa-le apoi la inmuiat in apa timp de trei zile. Dupa cele trei zile, scurge bine petalele de apa si aseaza-le intr-un bol. Acopera-le cu zahar. Amesteca bine petalele si apoi acopera-le cu o folie de plastic. Lasa bolul sa se odihneasca peste noapte, intr-un loc racoros si uscat.

Intr-o cratita amesteca zaharul cu apa si cu zeama de lamaie. Lasa compozitia la foc mic pana cand tot zaharul se topeste. Cand siropul este bine legat, adauga petalele de trandafir si lasa-le sa fiarba pana cand compozitia se intareste. Ai grija sa amesteci si din cand in cand sa iei spuma alba care se formeaza deasupra. Cand dulceata este gata, ia cratita de pe foc si las-o sa se raceasca putin.

Cand s-a racit, toarna dulceata in borcane pe care le depozitezi intr-un loc racoros.


Recomandari