Compot conservat Assorti

Compotul conservat Assorti este o combinatie reusita de pere, piersici si struguri. Compotul Assorti e plin de culoare, aroma si savoare.
Ingrediente
- zahar350 g
Preparare
Se spala bobitele de struguri in apa rece si se lasa sa se usuce bine;
Se spala perele, se curata de coaja, se taie in jumate, se scot semintele si se lasa in apa rece cu sare de lamaie (10 gr de sare de lamaie la un litru de apa);
Se scot perele din apa, se taie felii si se pun in apa clocotita cu sare de lamaie;
Se lasa sa fiarba timp de 1-2 min, apoi se scot si se lasa sa se usuce;
Piersicile se fierb timp de 3 min, se curata de coaja, se scot samburii si se lasa sa se usuce;
Dupa ce s-a scurs apa din toate aceste fructe, se pun in borcan si se toarna siropul deasupra pana se umple bine borcanul;
Borcanul se inchide ermetic si se sterilizeaza, 15 min cele de un litru, 20 min cele de 2 litri;
Se pastreaza la loc racoros.
Tips
Acest compot se poate bea cu diverse prajituri, dulciuri: Placinta cu capsuni sau fragi Tiramisu cu fructe Prajitura cu branza lamaie si stafide