Supa spaniola cu naut si chorizo
Specialitate tipic spaniola, supa cu chorizo este un fel foarte apreciat in restaurantele cu profil, mai ales daca este asezonata cu binecunoscutul naut.
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastereIngrediente
- rosii in bulion1 borcan
- ceapa alba1 bucata
- ou2 bucati
- spanac500 g
- usturoi uscat1 catel
- ulei de masline0 dupa gust
- sare0 dupa gust
- naut400 g
- prosciutto50 g
- ceapa rosie1 bucata
- supa de pui0 dupa gust
- piper verde0 dupa gust
- chorizo150 g
Preparare
Intr-o tigaie adanca se pune putin ulei de masline si se pun carnatii chorizo la prajit, taiati marunt.
Dupa 5-7 minute se adauga ceapa rosie, usturoiul si telina, tocate marunt.
Se adauga rosiile, spanacul, nautul si zeama de carne de pui, se adduce la fierbere si se lasa la foc mediu 35-40 de minute.
Se scoate jumatate din zarzavat, se da prin blender si se adauga inapoi, apoi se da inca un clocot.
Se adauga prosciutto si 2-3 linguri de ulei de masline, apoi cele 2 oua fierte, taiate in sferturi.
Tips
Se serveste fierbinte.