Supa rece de capsuni (Gazpacho)

Supa rece de capsuni (Gazpacho)

Cand spunem Gazpacho, ne gandim la supa rece de rosii, insa orice supa poate fi denumita asa, iar acum vei descoperi ce rol au capsunile. Iata o reteta inedita, usor de realizat. In mod sigur cei din familie vor fi incantati sa incerce aceasta bunatate.

Specificamerican
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  onomastica  
Ingrediente
  • capsune500 g
  • castravete verde1 bucata
  • usturoi uscat4 catei
  • ulei de masline250 ml
  • cimbru5 bucati
  • sare0
  • bulion6 linguri
  • otet de mere3 linguri
  • ardei verde1 bucata
  • paine graham1 bucata
  • sos tabasco0
  • ardei rosu1 bucata
Preparare

Se pune tigaia la incins, se adauga o lingura de ulei de masline si o capatana de usturoi curatat. Painea se taie cubulete si se adauga in tigaie in momentul in care usturoiul incepe sa capete o culoare maronie. Se adauga crengutele de cimbru si se amesteca in continuare, pana cand painea capata aspectul dorit.

Separat, intr-un bol, se pun legumele tocate marunt, usturoiul ramas, cateva linguri de ulei de masline, sosul de tomate, otetul si sarea. Se amesteca si se lasa la temperatura camerei aproximativ 4 ore.

Ingredientele din bol se pun intr-un blender si se amesteca pana cand se obtine o pasta omogena. Compozitia obtinuta se da prin strecuratoare, dupa care se tine la frigider pana se raceste.

La final se poate adauga sos Tabasco, sare si otet de mere, pentru mai mult gust. Supa se serveste impreuna cu crutoanele de paine pregatite anterior cu ulei de masline si usturoi.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

stiu
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right

 

Ofert Ele.rochevron_right
% reducere