Supa crema de urzici

Supa crema de urzici

Din banalele si venerabilele urzici se pot face nu numai leacuri pentru diverse boli, dar si preparate excelente precum aceasta supa crema de urzici. Urzicile sunt un ajutor bun la toate si se pare ca si in bucatarie, asa cum o demonstreaza supa crema de urzici. Sa luam o portie de vitamine si

Specificbritanic
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii200 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • lapte1 ceasca
  • unt1 lingura
  • ulei de masline4 linguri
  • urzici1 kg
Preparare

Se curata si se spala urzicile sub jet de apa, se fierb cam 20 minute, se scot cu spumiera si se lasa sa se scurga bine;

Se caleste ceapa in unt fara sa se rumeneasca, se adauga uleiul, cartoful, supa si se fierb 20 minute;

Se taie cartoful fiert si se mixeaza cu urzicile intr-un blender, se transfera pasta in cratita, se amesteca cu laptele si se amesteca, se potriveste de sare si piper;

Supa crema de urzici se serveste calda, garnisita cu frunze de menta.

Tips

Pentru mai multa savoare putem dar nu este necesar sa adaugam cate o lingura de smantana cand o servim.

Recomandari