Supa crema de cartofi cu praz (Vichyssoise)

Supa crema de cartofi cu praz (Vichyssoise)

Sofisticatii bucatari francezi au dat un nume rasunator pentru o umila supa crema de cartofi cu praz. Dar aceasta dovedeste cat de buna este combinatia de cartofi si praz din care este facuta supa crema de cartofi cu praz. Se pare ca in aceasta supa, ceapa, prazul si cartoful se inteleg foarte

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • marar1 legatura
  • smantana1 cana
Preparare

Se curata cartofii si se taie cubulete;

Se spala bine prazul si se taie rondele, iar ceapa se taie marunt;

Se fierb toate legumele in zeama de carne cu sare, sau pur si simplu in apa cu sare;

Cand au fiert legumele, se strecoara, se paseaza legumele, se amesteca piureul de legume cu zeama;

Se amesteca cu smantana, se pune sare si mararul tocat.

Recomandari