Pasta e fagioli

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli, adica paste cu fasole este un fel clasic de supa consistenta, care se face in toata Italia si se gaseste pe meniul oricarui restaurant ialian care se respecta. Pasta e fagioli se face din fasole maro, cu bobul mic si rotund numita in italiana fagioli borlotti. Foarte multi

Specificitalian
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii550 kcal
Ingrediente
  • usturoi uscat4 catei
  • ulei de masline4 linguri
  • rozmarin1 lingurita
  • costita porc8 felii
  • parmezan100 g
  • ceapa rosie3 bucati
Preparare

Se lasa fasolea la inmuiat in apa peste noapte, cu 1 lingura de bicarbonat de sodiu;

Se clateste bine fasolea si se pune la fiert in apa rece, dupa 10 minute de fiert se arunca apa si se pune la fiert din nou in apa rece;

Intre timp se curata si spala toate ingredientele, se taie ceapa,ardeii, telina si usturoiul marunt,se toaca rosiile, se taie costita julien;

Cind a inceput sa fiarba se adauga peste fasole 2 catei de usturoi, putina salvie, 2 linguri de rosii tocate sau 3 linguri de bulion si 1 lingurita de sare. Se lasa sa fiarba cam o ora si jumatate;

Intr-o cratita mare si cu fundul gros (eventual de tuci) se pune uleiul cu ceapa si telina, la foc mic;

Cand s-au inmuiat se adauga costita si se amesteca pana se rumeneste;

Se adauga usturoiul, rozmarinul, ardeiul iute si rosiile, se amesteca si se lasa sa se patrunda cca 20 minute;

Se adauga fasolea, se pune sare, se mai lasa 5 minute;

Separat se pune la fiert apa pentru paste cu putina sare si se fierb al dente (sa nu fie moi);

Se amesteca pastele cu fasolea, se mai da un clocot si se adauga din lichidul in care a fiert fasolea daca este prea groasa;

Se serveste cu parmezan si piper dupa preferinta.

Recomandari