Pasta e fagioli
Pasta e fagioli, adica paste cu fasole este un fel clasic de supa consistenta, care se face in toata Italia si se gaseste pe meniul oricarui restaurant ialian care se respecta. Pasta e fagioli se face din fasole maro, cu bobul mic si rotund numita in italiana fagioli borlotti. Foarte multi
Ingrediente
- usturoi uscat4 catei
- ulei de masline4 linguri
- rozmarin1 lingurita
- costita porc8 felii
- parmezan100 g
- ceapa rosie3 bucati
Preparare
Se lasa fasolea la inmuiat in apa peste noapte, cu 1 lingura de bicarbonat de sodiu;
Se clateste bine fasolea si se pune la fiert in apa rece, dupa 10 minute de fiert se arunca apa si se pune la fiert din nou in apa rece;
Intre timp se curata si spala toate ingredientele, se taie ceapa,ardeii, telina si usturoiul marunt,se toaca rosiile, se taie costita julien;
Cind a inceput sa fiarba se adauga peste fasole 2 catei de usturoi, putina salvie, 2 linguri de rosii tocate sau 3 linguri de bulion si 1 lingurita de sare. Se lasa sa fiarba cam o ora si jumatate;
Intr-o cratita mare si cu fundul gros (eventual de tuci) se pune uleiul cu ceapa si telina, la foc mic;
Cand s-au inmuiat se adauga costita si se amesteca pana se rumeneste;
Se adauga usturoiul, rozmarinul, ardeiul iute si rosiile, se amesteca si se lasa sa se patrunda cca 20 minute;
Se adauga fasolea, se pune sare, se mai lasa 5 minute;
Separat se pune la fiert apa pentru paste cu putina sare si se fierb al dente (sa nu fie moi);
Se amesteca pastele cu fasolea, se mai da un clocot si se adauga din lichidul in care a fiert fasolea daca este prea groasa;
Se serveste cu parmezan si piper dupa preferinta.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"natura le rezolva pe toatetrebuie doar sa-i acordam incredere!"