Bouillabaisse
Prima oara cand am auzit de Bouillabaisse, copilul meu citea Harry Potter si dupa reactie de dezaprobare a englezilor fata de o mancare preferata a francezilor, acest fel de mancare mi-a starnit curiozitatea. Bouillabaisse este o supa traditionala franceza facuta din specii marine, creveti,
Ingrediente
- ceapa alba2 bucati
- rosie2 bucati
- vin alb100 ml
- usturoi uscat4 catei
- ulei de masline150 ml
- dafin2 frunze
Preparare
Se taie ceapa pestisori, prazul rondele subtiri, iar rosiile in patru bucati;
Se incinge uleiul si se rumenesc usor ceapa, rosiile si prazul, apoi se adauga usturoiul zdrobit, dafinul, semintele de fenicul, cimbrul si ardeii iuti;
Se amesteca si se mai da in cateva clocote, se pune sare si piper dupa gust, se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca;
Se curata pestele, se taie si se despica capetele de peste, pentru a da mai multa savoare supei, se indeparteaza cozile, se portioneaza pestele si se pune la marinat in compozitia pregatita inainte, cam 4-5 ore, ;
Intre timp se spala in apa rece molustele, jumatate din ele se pun in apa clocotita si se scot din cochilie;
Bucatile de peste marinate se pun intr-o cratita, se adauga molustele cu cochilie, crevetii si se acopera totul cu apa rece pana aceasta depaseste amestecul cu 2 cm;
Se pune la fiert si se lasa la foc mare 6-8 minute, dupa care se da focul mic;
Se adauga sofranul, vinul alb, se acopera vasul si se mai lasa la fiert 10 minute;
Se scot bucatile de peste si molustele afara din supa;
Supa ramasa se paseaza si se condimenteaza dupa gust;
Se toarna intr-un bol mare supa pasata, apoi se pun inauntru bucatile de peste, molustele cu si fara cochilie.
Tips
Supa se serveste in boluri peste felii de bagheta prajita.