Tarta cu ceapa si smantana

Tarta cu ceapa si smantana

Te-ai saturat de tartele clasice, cu umplutura grasa si multe calorii? Incearca aceasta reteta de tarta cu ceapa si vei simti diferenta!

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • cartof1 bucata
  • ceapa alba1 bucata
  • ou1 bucata
  • ulei de floarea-soarelui0
  • unt125 g
  • cimbru0 dupa gust
  • sare1 praf
  • piper0 dupa gust
  • cascaval175 g
  • smantana200 g
  • apa3 linguri
  • faina200 g
  • ceapa verde2 legaturi
Preparare

Se amesteca toate ingredientele de aluat, pana se omogenizeaza.

Compozitia se intinde pana obtinem o foaie subtire.

Se tapeteaza o tava cu unt si cu faina, se aseaza foaia de aluat in ea, se inteapa cu furculita.

Cartoful se pune la fiert apoi se paseaza cu furculita pana devine o umplutura media ca faramitare.

Se toaca ceapa verde si ceapa alba, se calesc in ulei 5-6 minute apoi se amesteca cu sare, piper, cascaval si cartof.

Peste aluat se pune aceasta umplutura iar apoi smantana amestecata cu sare si cimbru.

Se da vasul la cuptorul incins timp de 45-55 minute.

Tips

Se serveste fierbinte, cu chilli deasupra.

Recomandari