Pachetele de primavara chinezesti

Pachetele de primavara chinezesti

Pachetele de primavara, numite si pachetele proaspete, sunt crocante, delicioase si extrem de simplu de preparat. Pot fi servite atat ca aperitiv, cat si ca fel principal de mancare, alturi de o garnitura.

Specificchinezesc
Timp prepararelaborios
Status
Calorii160 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  revelion  
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  
Ingrediente
  • morcov1 bucata
  • ulei de floarea-soarelui0
  • usturoi uscat3 catei
  • ghimbir1 bucata
  • sos de soia1 lingura
  • ulei de alune1 lingura
  • muguri bambus1 cana
  • galbenus2 bucati
  • fidea de orez50 g
  • piper alb1 lingurita
  • varza chinezeasca1 felie
  • muguri fasole1 cana
  • aluat pachetele primavara16 bucati
  • sos prune0
Preparare

Puneti taiteii intr-un vas termorezistent, acoperiti-i cu apa fiarta si lasati-i 5 minute sau pana cand se inmoaie, apoi taiati-i in bucati de 4 cm lungime.

Incingeti uleiul de alune intr-o tigaie la foc mare, adaugati usturoiul si ghimbirul si lasati pe foc cateva minute. Puneti peste mugurii de bambus, morcovul, mugurii de fasole, taiteii, sosul de soia, piperul si fierbeti pe foc aproximativ 5 minute, pana legumele sunt inmuiate. Puneti totul intr-un bol si lasati la racit.

Puneti o bucata de aluat dezghetat pe suprafata de lucru, cu un colt in fata dumneavostra. Umpleti aluatul cu 2 linguri de amestec, in diagonala, ungeti marginile aluatului cu galbenus batut, si prindeti aluatul in colturi, apasand pentru a nu se dezlipi. Lasati pachetelele un timp la frigider.

Incingeti uleiul vegetal intr-o togaie la foc mediu-mare si prajiti pachetelele cateva minute pana se auresc. Scoateti-le cu o paleta care scurge uleiul si lasati-le pe servetele pentru a absrbi excesul de ulei. Serviti cu sos de prune.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right