Humus de dovleac

Humus de dovleac

Daca iti place sa mananci humus, insa te-ai saturat de reteta clasica, astazi iti propunem sa incerci ceva nou. Joaca-te cu aromele si prepara o reteta inedita de humus, din dovleac. Este simplu si usor de facut si in mod sigur va fi savurat de intreaga familie.

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ardei iute3 bucati
  • usturoi uscat2 capatani
  • ulei de masline1 pahar
  • iaurt0
  • dovleac1 kg
  • coriandru0
  • zeama de lamaie3 linguri
Preparare

Cuptorul se incinge la cca. 200 de grade. Intre timp, dovleacul se spala si se curata de seminte, dupa care se taie in doua, iar jumatatile se ung cu putin ulei de masline (circa 2 linguri) si se dau cu putina sare.

Bucatile de dovleac se aseaza cu fata in jos intr-o tigaie si se acopera cu o folie de aluminiu. Se lasa la copt cca. 1 ora.

Cat timp dovleacul se coace, se ia usturoiul, se curata si se pune intr-o tigaie la incins, impreuna cu uleiul de masline care a ramas si cu ardeii iuti. Se amesteca continuu timp de 30 de minute.

Dupa ce s-a copt, dovlacul se pune intr-un robot de bucatarie, iar apoi se adauga usturoiul, ardeii si zeama de lamaie. Se mixeaza pana se obtine o pasta omogena. Daca este necesar, se adauga putina apa pentru ca pasta sa aiba consistenta dorita.

Ca mod de prezentare: Semintele ramase se pot praji, iar la final humusul se pune in boluri, peste care se pune cate o lingura de iaurt si se pot presara semintele gata prajite si frunzele de coriandru.

Tips

Se serveste cu paine prajita.

Recomandari