Fasole frantuzeasca

Fasole frantuzeasca este un aperitiv de legume, dupa traditiile franceze, excelent pentru mesele festive sau in familie. Aceasta fasole frantuzeasca pregatita cu alune si sos Vinaigrette este o modalitate excelenta de a-i determina pe copii sa manance legume, fiindca sunt prea flamanzi la inceputul
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastereIngrediente
- zahar1 lingurita
- alune30 g
- ceapa alba1 bucata
- fasole pastai600 g
- lamaie1 bucata
- usturoi uscat1 catel
- ulei de masline100 ml
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- otet50 ml
- ulei de arahide100 ml
Preparare
Se incinge cuptorul foarte tare, se presara alunele intr-o tava si se coc 5 minute, pana capata o nuanta aurie, agitand tava pentru a se rumeni uniform. Se lasa deoparte sa se raceasca;
Se toaca ceapa si se zdrobeste usturoiul;
Se pune pe foc o oala mare plina cu apa cu putina sare, se adauga fasolea, se pune capac si se lasa la fiert 5 minute, se scurge si se trece sub jet de apa si sa lasa la scurs;
Se pregateste sosul Vinaigrette, punand intr-un castron uleiul de arahide, uleiul de masline, otetul, sucul de lamaie, zaharul, ceapa si usturoiul. Se presara sare si usturoi si se amesteca pana devin o pasta;
Peste sos se adauga fasolea, se amesteca din nou, pana se omogenizeaza. Inainte de a se servi se presara alunele peste fasole.