Fasole frantuzeasca

Fasole frantuzeasca

Fasole frantuzeasca este un aperitiv de legume, dupa traditiile franceze, excelent pentru mesele festive sau in familie. Aceasta fasole frantuzeasca pregatita cu alune si sos Vinaigrette este o modalitate excelenta de a-i determina pe copii sa manance legume, fiindca sunt prea flamanzi la inceputul

Specificfrancez
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii260 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • zahar1 lingurita
  • alune30 g
  • ceapa alba1 bucata
  • fasole pastai600 g
  • lamaie1 bucata
  • usturoi uscat1 catel
  • ulei de masline100 ml
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • otet50 ml
  • ulei de arahide100 ml
Preparare

Se incinge cuptorul foarte tare, se presara alunele intr-o tava si se coc 5 minute, pana capata o nuanta aurie, agitand tava pentru a se rumeni uniform. Se lasa deoparte sa se raceasca;

Se toaca ceapa si se zdrobeste usturoiul;

Se pune pe foc o oala mare plina cu apa cu putina sare, se adauga fasolea, se pune capac si se lasa la fiert 5 minute, se scurge si se trece sub jet de apa si sa lasa la scurs;

Se pregateste sosul Vinaigrette, punand intr-un castron uleiul de arahide, uleiul de masline, otetul, sucul de lamaie, zaharul, ceapa si usturoiul. Se presara sare si usturoi si se amesteca pana devin o pasta;

Peste sos se adauga fasolea, se amesteca din nou, pana se omogenizeaza. Inainte de a se servi se presara alunele peste fasole.

Recomandari