Crochete de ciuperci cu sos de smantana

Crochete de ciuperci cu sos de smantana

Crochete de ciuperci cu sos de smantana, ce poate fi mai apetisant, decat niste crochete rotunde pline de ciuperci si asezonate cu un sos delicios de smantana? Crochetele de ciuperci cu sos de smantana vor fi, cu siguranta, o alegere inteleapta in orice moment al zilei.

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  craciun  revelion  paste  
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • ciuperci1 kg
  • lapte1 pahar
  • ou2 bucati
  • patrunjel1 lingura
  • ulei de floarea-soarelui200 ml
  • unt1 lingura
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • pesmet2 linguri
  • smantana1 pahar
  • paine200 g
  • faina1 lingura
  • supa de pui2 linguri
Preparare

Ciupercile se trec prin masina de tocat;

Ceapa se toaca si se caleste cu putin ulei;

Franzela se trece rapid prin lapte si se scurge;

Se amesteca ciupercile tocate, ceapa, franzela, ouale, verdeata, sare si piper;

Din aceasta compozitie se fac chifttelute, care se trec prin pesmet, apoi se prajesc in ulei incins;

Cum se prepara sosul de smantana:

Se prajeste faina in unt, apoi se adauga supa de legume sau de pasare, sau apa;

Se toarna smantana amestecand continuu, se lasa sa dea un clocot, apoi se ia de pe foc;

Se asezoneaza cu sos de smantana, peste care se presara verdeata.

Tips

Cititi si aceasta reteta de crochete de varza: Crochete de varza

Recomandari