Rulouri de vinete si pui

Pentru acest preparat aveti nevoie neaparat de o vanata proaspata, insa in marile supermarketuri veti gasi fara probleme. Sunt delicioase! Gandeste-te la textura fina a vinetei care se topeste in gura si arma cascavalului afumat. Se servesc fierbinti, cu piper alb presarat deasupra.
Ingrediente
- lapte200 ml
- ou2 bucati
- patrunjel0 dupa gust
- vanata1 bucata
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- cascaval0 dupa gust
- faina2 linguri
- piept pui4 bucati
Preparare
Vanata se spala si se taie pe lungime in felii subtiri de 0,5 cm, care se sareaza.
Intr-un vas de sticla sau portelan se pune laptele dulce, putin incalzit si in el se cufunda feliile de vanata sarate, care se lasa la inmuiat un sfert de ora.
Pieprii de pui se taie felii subtiri, se sareaza si pipereaza si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti.
Se bat oualele, se aduga faina si prin compozitia rezultata se trec feliile de vanata care au stat in lapte, care ulterior se prajesc in ulei incins.
Se ia o felie de vanata, se aseaza pe ea o felie de piept de pui prajit, apoi o felie de cascaval afumat, se presara patrunjel tocat si apoi se ruleaza totul, prinzandu-se cu scobitori in capete.
Rulourile astfel formate se dau la cuptorul incins 10 minute, pana ce cascavalul afumat incepe sa se topeasca iesind din rulou.
Tips
Se servesc fierbinti, cu piper alb presarat deasupra.