Retete cu specific romanesc

Zacusa rapida si super-delicioasa!

Zacusa rapida si super-delicioasa!

Este momentul sa te pregatesti pentru iarna! Toamna isi intra deja in drepturi, iar camara ta abia asteapta sa fie umpluta. Zacusca nu trebuie sa lipseasca de pe mesele gospodinelor desavarsite, asa ca venim in ajutorul tau cu reteta rapida si super-delicioasa.

Cozonac cu cacao, ciocolata si stafide

Cozonac cu cacao, ciocolata si stafide

Nicio masa de sarbatoare nu este completa fara cozonacul rumen, pufos si aromat. Pregateste chiar tu in casa cozonacii si te vei bucura de mireasma si gustul copilariei, din nou in casa ta. Pofta buna!

Drob de miel in prapur

Drob de miel in prapur

Drobul este un preparat traditional pe masa de Paste insa il poti pregati in diverse forme. Iata o reteta delicioasa de minidrob de miel in prapur. Ve fi mai aspectuos si mai usor de mancat in aceasta forma. Pofta buna!

Pasca

Pasca "Ousor"

O simpla reteta de pasca, insa cu un element ce o face deosebita, o jumatate de piersica din compot ce ii va da aspectul unui ou ochi. Indiferent cum vreti sa o numiti e foarte gustoasa, are multa umplutura si pe masa de Pasti va arata tare frumos!

Gogosi de post

Gogosi de post

Gogosile de post sunt categoric cele mai bune gogosi pe care le-am mancat vreodata! Cu atat mai mult cu cat mirosul ce mi-a invadat casa si sufletul mi-a amintit de bunica, de dragostea ei nemarginita ....

Papara cu ardei

Papara cu ardei

Astazi am pentru voi o reteta draga, o papara cu ardei, facuta cu ardei capia proaspat culesi si cu oua de tara de la gaini ce alearga fericite prin curte. Am trisat putin si le-am asezonat cu chilli si verdeturi italiene, dar asta nu a facut decat sa dea un plus de gust si de aroma.

Dulceata de afine

Dulceata de afine

Dulceata de afine este o minunatie pe care trebuie sa o incerci. Se pregateste simplu si, peste iarna, va fi un deliciu pentru toata familia. Este ideala pentru clatite, papanasi si alte deserturi. Pofta buna!

Maioneza de post

Maioneza de post

Iata o reteta de maioneza de post, ideala pentru a fi folosita la prepararea diferitelor mancaruri sau salate. De acum nu mai trebuie sa iti faci griji ca nu poti folosi maioneza, fara a incalca postul Pastelui. Este simplu si rapid de facut!

Salata de orez cu legume fierte

Salata de orez cu legume fierte

Salata de orez se pregateste usor si este foarte sanatoasa. Se poate servi calda sau rece, in post sau intr-un regim normal dar, in orice varianta ati prefera, va sugeram sa o consumati cu sosul recomandat de noi.

Smantana de post

Smantana de post

In perioada postului laptele de vaca se poate inlocui cu cel de soia, care poate fi folosit pentru a prepara smantana de post. Aceasta smanatana poate fi folosita la diferite preparate, fara a se simti diferenta fata de cea adevarata.

Clatite de post cu halva

Clatite de post cu halva

Daca iubiti clatitele, atunci cu siguranta va va placea aceasta reteta delicioasa de clatite cu halva. Va vor face zilele de post mult mai delicioase. Unde mai pui ca halvaua este si consistenta si foarte hranitoare!

Placinta cu mere si sos de rosii

Placinta cu mere si sos de rosii

Placinta cu mere este unul dintre cele mai populare deserturi, fiind potrivita atat pentru cei mari cat si pentru cei mici, la onomastica sau in zilele de post. Sucul de rosii da un colorit aparte blatului de placinta, pastrand acelasi gust delicios.

Sirop din must de struguri

Sirop din must de struguri

Daca vreti sa va bucurati de gustul mustului chiar si dupa ce sezonul acestuia a trecut, va invitam sa pregatiti un sirop din must pe care il puteti conserva si consuma chiar si peste cateva luni. Absolut delicios!

Mancare de orez cu prune uscate

Mancare de orez cu prune uscate

Orezul cu prune uscate este una dintre retetele traditionale preparate de bunicile noastre in zilele de post, insa poate fi consumata in orice alta zi din an. Partea buna este ca prunele uscate se gasesc in orice anotimp si sunt foarte gustoase, mai ales cele fara samburi, uscate fara fum.

Tarta cu prune si caramel

Tarta cu prune si caramel

Vrei sa-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios? Tarta cu prune si caramel este ideala in orice moment al zilei. Relativ usor de preparat, tarta va deveni cu siguranta desertul preferat chiar si al celor mai mofturosi din familie.

Dulceata de dovlecei

Dulceata de dovlecei

Este o dulceata inedita, pe care sigur nu o vei gasi in alta parte. Practic, savoarea dulcetii este data de lamaie si zaharul vanilat, iar gustul aminteste putin de ananas. Pentru a o prepara aveti nevoie de unul sau doi dovlecei batrani, cei tineri nu fac dulceata la fel de buna.

Reteta traditionala veche: `Pute cu mac`

Reteta traditionala veche: `Pute cu mac`

Reteta face parte din proiectul `Descopera traditiile culinare romanesti` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Tarta cu gutui in sirop de zahar

Tarta cu gutui in sirop de zahar

Gutuile nu sunt preferate de toata lumea, dar atunci cand sunt caramelizate, sau sub forma de dulceata, aproape nimeni nu le poate rezista. Surprinde-i pe cei dragi cu o reteta delicioasa de tarta cu gutuil in sirop de zahar si vanilie.

Mancare de pere

Mancare de pere

De la bunicile noastre am invatat ca se poate prepara o mancare gustoasa din cele mai neasteptate ingrediente, iar rezultatul este de cel mai multe ori delicios, dar mai ales sanatos. Renunta la mancarurile tip fast-food si prepara retete din ingrediente culese chiar de tine din gradina bunicii.

Placinta de branza fiarta in lapte

Placinta de branza fiarta in lapte

Reteta face parte din proiectul `Descopera traditiile culinare romanesti` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta Contesei Ilona

Reteta Contesei Ilona

Reteta face parte din proiectul In cautarea retetelor boieresti, pe meleaguri romanesti cu Transavia, initiat pentru a readuce in atentia publicului larg gastronomia vremurilor de altadata si obiceiurile unor familii nobiliare care au imbogatit patrimoniul tarii.

Inghetata de prune

Inghetata de prune

Vara este anotimpul in care suntem dornici sa incercam preparate gustoase, simple si cat mai racoritoare. Si ce poate fi mai bun decat o inghetata preparata in casa, cu fructe de sezon? Va recomandam inghetata cu prune: un deliciu atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari!

Reteta moldoveneasca: Salata de fasole verde

Reteta moldoveneasca: Salata de fasole verde

Reteta face parte din proiectul `Descopera traditiile culinare romanesti` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Placinta Domnitei Pia

Placinta Domnitei Pia

Reteta face parte din proiectul In cautarea retetelor boieresti, pe meleaguri romanesti cu Transavia, initiat pentru a readuce in atentia publicului larg gastronomia vremurilor de altadata si obiceiurile unor familii nobiliare care au imbogatit patrimoniul tarii.

Tocanita de ardei copti si vinete

Tocanita de ardei copti si vinete

In perioadele de post, atentia noastra se indreapta catre legume. Fie ca folosesti legume proaspete sau congelate, aceasta tocanita este la fel de savuroasa. In plus este foarte sanatos sa mai renuntam din cand in cand la carne, nu?

Piept de pui Von Brukenthal

Piept de pui Von Brukenthal

Reteta face parte din proiectul In cautarea retetelor boieresti, pe meleaguri romanesti cu Transavia, initiat pentru a readuce in atentia publicului larg gastronomia vremurilor de altadata si obiceiurile unor familii nobiliare care au imbogatit patrimoniul tarii.

Smoothie de coacaze

Smoothie de coacaze

Doresti sa servesti ceva gustos si racoritor intr-o zi calduroasa de vara, dar nu vrei sa petreci prea mult timp in bucatarie? Iata o reteta de smoothie de coacaze, simplu si rapid de facut, numai bun de servit la orice ora din zi.

Reteta moldoveneasca: Dresala (Sarbusca)

Reteta moldoveneasca: Dresala (Sarbusca)

Reteta face parte din proiectul `Descopera traditiile culinare romanesti` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Salata pentru copii - fata de clovn

Salata pentru copii - fata de clovn

Iata un mod distractiv si placut prin care sa-i faci pe cei mici sa manance sanatos. Prepara o salata `vesela` iar micutii tai in mod sigur vor fi entuziasmati. Aceasta salata este ideala si pentru zile de nastere sau onomastici.

Mancare de dovlecei cu ardei verde

Mancare de dovlecei cu ardei verde

Dovleceii se gasesc pe tot parcursul anului dar luna iunie este cea mai buna pentru dovleceii romanesti crescuti in gradina. Prepara o reteta rapida, simpla si gustoasa cu dovlecei si legume de sezon.

Reteta olteneasca: Gulii umplute Steaua Dunarii

Reteta olteneasca: Gulii umplute Steaua Dunarii

Reteta face parte din proiectul `Descopera traditiile culinare romanesti` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta olteneasca: Mancarea Pandurilor

Reteta olteneasca: Mancarea Pandurilor

Reteta face parte din proiectul `Descopera traditiile culinare romanesti` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Tochitura ardeleneasca

Tochitura ardeleneasca

Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta Tochitura ardeleneasca a fost primita de la Castelul Printul Vanator si Dracula, Turda, Jud. Cluj (Ardeal).

Salata de oua cu leurda

Salata de oua cu leurda

Daca v-au mai ramas oua de la masa de Paste, avem pentru voi o reteta gustoasa si aromata, de primavara. Salata de oua cu leurda si ceapa verde este savuroasa si usoara, perfecta pentru dieta de dupa sarbatori.

Pasca rapida fara aluat

Pasca rapida fara aluat

Vreti sa faceti o pasca, dar va sperie timpul pe care trebuie sa-l acordati? Cu siguranta o sa va indragostiti de reteta asta, e cea mai rapida si totodata cea mai gustoasa pasca pe care am mancat-o vreodata!

Reteta banateana: Stufat de miel la tigaie

Reteta banateana: Stufat de miel la tigaie

Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta Stufat de miel la tigaie a fost primita de la Pensiunea Select, Baile Herculane, (Banat).

Somon pe pat de orez salbatic

Somon pe pat de orez salbatic

Astazi iti propunem o reteta deosebita pentru ziua de Florii, somon pe pat de orez salbatic! Somonul este foarte hranitor si poate fi servit oricand, in plus, alaturi de orezul salbatic in mod sigur va face deliciul mesei de pranz, alaturi de cei dragi.

Pilaf cu peste sarat

Pilaf cu peste sarat

Duminica Floriilor este un bun prilej pentru a petrece timpul in familie, servind cateva preparate special facute pentru aceasta zi. Iti propunem sa incerci si aceasta reteta de pilaf cu peste sarat, este un adevarat deliciu culinar.

Reteta banateana de `Sos de rosii cu smantana`

Reteta banateana de `Sos de rosii cu smantana`

Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de Russenart Communications.

Costite de miel la cuptor cu sos de vin rosu

Costite de miel la cuptor cu sos de vin rosu

Iata o reteta de costite de miel la cuptor, cu sos de vin rosu. Este excelenta pentru ziua de Paste, in plus, cei dragi in mod sigur vor fi incantati de un asemenea preparat. Costitele de miel cu sos de vin pot fi servite simple sau cu o garnitura de legume.

Pasca traditionala

Pasca traditionala

De pe masa de Paste nu trebuie sa va lipseasca pasca traditionala. Aluatul pufos si umplutura de branza cu stafide vor fi cu siguranta pe placul tuturor. Pregatiti pasca din timp si taiati-o rece, exact in momentul in care o serviti.

Tarta cu drob de curcan

Tarta cu drob de curcan

Pentru ca se apropie Pastele Ortodox, am ales pentru voi o reteta inedita de drob din piept de curcan. Este un aperitv gustos pentru masa de Paste ce sigur va fi apreciat de invitati. Decoreaza-l dupa cum iti dicteaza imaginatia si savureaza-l!

Drob de pui mozaic

Drob de pui mozaic

Drobul de pui mozaic este o alternativa excelenta la drobul de miel. Va propunem pentru masa de Paste un preparat gustos si aspectuos care va fi cu siguranta pe placul tuturor. Impresioneaza-ti invitatii cu acest aperitiv deosebit!

Legume la gratar cu sos de smantana

Legume la gratar cu sos de smantana

Iata o reteta simpla si gustoasa, legume la gratar cu sos de smantana. Legumele sunt foarte sanatoase iar in aceasta perioada a anului este recomandat sa mancam cat mai multe. Si, pentru a avea mai multa savoare, adaugam un strop de ulei si cateva mirodenii.

Prajitura cu malai si ananas de post

Prajitura cu malai si ananas de post

Iata o reteta inedita de prajitura cu malai, numai buna de incercat in perioada postului. Si pentru a-i da totusi putin gust, noi ne-am gandit sa adaugam si putin ananas. In mod sigur aceasta prajitura va fi pe placul celor din familia ta.

Morcovi cu cimbru la cuptor

Morcovi cu cimbru la cuptor

Morcovii cu cimbru la cuptor pot fi un aperitiv delicios sau o garnitura sanatoasa si savuroasa, ce va fi cu siguranta apreciata de toti invitatii. Serveste-i alaturi de fripturi de orice fel si adauga culoare in farfuria ta!

Chiftelute din peste alb, ca in Delta Dunarii

Chiftelute din peste alb, ca in Delta Dunarii

Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de restaurantul `Bucatarasul cel dibaci`.

Pate din soia cu legume de post

Pate din soia cu legume de post

Iata un aperitiv simplu si rapid de facut, numai bun in acele zile de post in care vrei sa servesti ceva gustos si esti lipsita de inspiratie. Pateul din soia este foarte gustos si sanatos iar legumele iti vor oferi energie pentru intreaga zi.

Mere coapte cu alune, stafide si inghetata

Mere coapte cu alune, stafide si inghetata

Merele coapte cu alune, stafide si inghetata de vanilie reprezinta un desert rapid si delicios. Poti opta pentru acest desert oricand simti nevoia de ceva dulce, iar persoanele din familie vor fi cu siguranta impresionate.

Piure de spanac cu miez de lapte

Piure de spanac cu miez de lapte

Primavara vine cu pasi repezi si este momentul sa profitam de tot ceea ce ne ofera. Va propunem o reteta simpla, dar gustoasa, ideala pentru o detoxifiere de primavara. Spanacul este bogat in fier si astfel veti putea avea energie pentru intreaga zi.

Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!