Retete cu specific romanesc

Ciorba cu perisoare de peste

Ciorba cu perisoare de peste

Ruda apropiata cu clasica ciorba de perisoare, insa cu nimic mai putin gustoasa, ciorba cu perisoare de peste cucureste cu aroma sa inconfundabila.

Taitei de casa

Taitei de casa

Va mai amintiti gustul delicios al supelor si ciorbelor facute de bunica cu taietei de casa? Acum puteti prepara si voi aceste delicii.

Tigaie picanta

Tigaie picanta

Reteta clasica, tigaia picanta combina intr-un mod delicios carnaciorii cu puiul si pulpa de porc.

Jambon de porc

Jambon de porc

Un preparat traditional de Craciun, foarte gustos, jambonul de porc se serveste in cele mai savuroase combinatii. Se serveste taiat felii subtiri. Inarmeaza-te cu abdare, caci jambonul de porc are nevoie de aproximativ 2 saptamanai pentru a fi gata.

Bilute festive cu branza

Bilute festive cu branza

Un aperitiv delicios si care arata spectaculos, bilutele festive din telemea de oaie sunt cu adevarat preparate de sarbatoare. Aceste tartine se servesc cu cate o scobitoare infipta in fiecare biluta de branza.

Prajiturica de Craciun

Prajiturica de Craciun

Va mai amintiti de Craciunul copilariei si de prajiturile bunicii, cu dulceata de prune aromata? Iat o reteta exact din acele vremuri!

Rata cu mere

Rata cu mere

Foarte gustoasa, rata la cuptor merge de minune cu merele aromate si ea constituie un preparat foarte potrivit pentru a doua zi de Craciun.

Aperitiv de crenvursti si oua

Aperitiv de crenvursti si oua

Un aperitiv potrivit pentru a doua zi de Craciun, usor digerabil si gustos este aceasta salata de crenvusti si oua fierte, pe pat de salata verde.

Clatite cu ficatei de pui

Clatite cu ficatei de pui

Un aperitiv mai putin obisnuit, insa foarte potrivit pentru sarbatori sunt clatitele cu umplutura de ficatei de pui.

Muschi de porc umplut

Muschi de porc umplut

Un preparat rafinat pentru masa traditionala de Craciun, muschiul umplut este plin de savoare si foarte fraged.

Friptura de porc cu mere, la cuptor

Friptura de porc cu mere, la cuptor

Un deliciu gastronomic pentru masa de Craciun, friptura de porc cu mere la cuptor va umple de savoare mesele de sarbatori.

Bors de oase de porc

Bors de oase de porc

Un alt preparat traditional de Craciun este si binecunoscutul bors de oase de porc, care merge de minune alaturi de un ardei iute.

Peste marinat in otet

Peste marinat in otet

Un deliciu gastronomic, pestele marinat in otet se poate pastra peste iarna, in beci sau frigider. Este foarte gustos si usor pentru stomac si este o alternativa sanatoasa la pestele prajit. Se poate servi dupa 20-30 de zile, de marinat.

Chec caramel

Chec caramel

De Craciun prepara checul tau preferat, in varianta "caramelizata"!

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Sunt foarte potrivite pentru o seara cu prietenii, la vizionarea unui film sau ca aperitiv inainte de o masa principala.

Mamaliguta cu ochiuri

Mamaliguta cu ochiuri

Tot un preparat din vremea copilariei, mamaliguta cu oua ochiuri deasupra este preferata copiilor de orice varsta.

Cornulete de post

Cornulete de post

Suntem in postul Craciunului si putem savura linistite, atat noi cat si intreaga familie, aceste savuroase cornulete de post.

Gogosi rasucite

Gogosi rasucite

Se apropie sarbatorile iar mirosul imbietor de gogosi se simte in orice casa. Rasfata-ti masa din weekend cu aceste delicioase gogosi traditionale!

Tocana taraneasca cu carne de porc

Tocana taraneasca cu carne de porc

Un preparat traditional, tocana taraneasca incanta simturile prin gustul si aroma sa desavarsita.

Cartofi copti cu unt, sunca si usturoi

Cartofi copti cu unt, sunca si usturoi

Acest preparat va aminti oricui, invariabil, de copilarie si de retetele bunicii. Serveste prietenilor acesti minunati cartofi copti si succesul iti este asigurat!
Gustul cartofului copt se va combina perfect cu cel al untului si al usturoiului pentru un gust autentic romanesc!

Chec cu smantana

Chec cu smantana

Foarte aromat si foarte pufos, checul cu smantana reprezinta un "dulce" care nu trebuie sa lipseasca de pe masa, de Sarbatori!

Macaroane cu carne de vitel

Macaroane cu carne de vitel

Carnea de vitel este aromata si se combina excelent cu macaroanele groase. Asezoneaza si cu ierburi de sezon si vei avea un preparat de exceptie.

Ciorba de cartofi cu carnaciori afumati

Ciorba de cartofi cu carnaciori afumati

O varianta mult mai aromata a clasicei ciorbe de cartofi. Este delicioasa servita foarte fierbinte, mai ales pe vreme rece.

Placinta cu urda dulce

Placinta cu urda dulce

Urda dulce este foarte gustoasa combinata cu marar proaspat. Iar daca aceasta combinatie intra la cuptor, iese un adevarat deliciu!

Varza cu afumatura

Varza cu afumatura

Preparat traditional de Craciun, varza cu afumatura este un deliciu culinar ce incanta simturile.

Piftie de cocos

Piftie de cocos

Preparat traditional de Craciun, piftia de cocos pastreaza gustul renumit al piftiei, insa este mult slaba caloric, gratie carnii de cocos.

Branzoaice

Branzoaice

Un desert drag de pe vremea bunicii, branzoaicele aduc de sarbatori aroma branzei telemea.

Zacusca de peste

Zacusca de peste

O varianta inedita a zacuscai de legume, zacusca cu peste are o aroma deosebita data de combinatia de legume coapte si peste.

Budinca de gris cu branza

Budinca de gris cu branza

Un desert aromat si pufos, ca pe vremea bunicii. Delecteaza-te atat tu cat si intreaga familie cu o portie de gris cu branza.

Suc de morcovi cu portocale

Suc de morcovi cu portocale

O combinatie foarte gustoasa de portocale si morcovi, plina de vitamine, foarte potrivita pentru sezonul rece.

Salata de hamsii cu cartofi

Salata de hamsii cu cartofi

Salata aromata si racoroasa, acest preparat poate fi consumat in orice perioada a anului.

Ciocolata de casa cu alune

Ciocolata de casa cu alune

Adu' esenta Craciunului la tine in bucatarie cu aceasta delicioasa ciocolata de casa cu alune intregi!

Tocanita cu muschi tiganesc si rozmarin

Tocanita cu muschi tiganesc si rozmarin

Aroma muschiului tiganesc este imprumutata cartofilor, iar rozmarinul intregeste gustul acestui preparat.

Omleta cu telemea de oaie

Omleta cu telemea de oaie

O garnitura satioasa si gustoasa, potrivita pentru un mic dejun de weekend, omleta cu telemea iese foarte bine daca se lasa la desarat branza 2 ore inainte de preparare.

Supa crema de peste

Supa crema de peste

Supa crema de peste, un preparat mai putin obisnuit, merge alaturi de un vin alb, sec si o portie de legume la gratar.

Frigarui asortate

Frigarui asortate

Avand un gust delicios, frigaruile au constituit intotdeauna un preparat apetisant pentru oricine. Pregateste niste frigarui asortate si impresioneaza-ti invitatii!

Vin de smochine

Vin de smochine

Un vin foarte aromat, deosebit, ideal pentru preparatele din gasca sau rata, acest vin de smochine face fata cu succes oricarei cine pretentioase.

Ciorba de fasole verde cu bacon

Ciorba de fasole verde cu bacon

Gustoasa si aromata datorita baconului, aceasta ciorba traditionala se poate servi in zilele reci de toamna, alaturi de ardei iute.

Gris cu lapte si dulceata

Gris cu lapte si dulceata

Va amintiti de desertul copilariei si de aroma imbietoare a grisului cu lapte? Savurati acest preparat usor si pregatiti-l ori de cate ori aveti pofta de ceva dulce, aromat si savuros.

Pastrav inabusit

Pastrav inabusit

Pastravul este un peste foarte gustos in amestecul cu legume la cuptor. Daca este combinat si cu vin alb la preparare, are o aroma inconfundabila.

Ciorba cu carnati dreasa cu smantana

Ciorba cu carnati dreasa cu smantana

In serile reci de toamna, acesta ciorba reprezinta un adevarat deliciu. Gustul carnatilor rumeniti se potriveste perfect cu aroma leusteanului proaspat.

Compot de mure

Compot de mure

O alta modalitate de a conserva fructele de padure sunt compoturile asa cum este si compotul de mure. Folosind reteta de compot de mure se obtine o bautura delicioasa si racoritoare. Folosite nu doar ca ingredient, ci si ca ornament pentru diverse deserturi, murele se pot conserva si in afara

Limonada cu suc de mere

Limonada cu suc de mere

Daca iti plac merele, atunci iti poti prepara acest delicios cocktail hranitor si revigorant. Poti folosi orice soi de mar, in functie de preferinte.

Iahnie de fasole cu ardei gras

Iahnie de fasole cu ardei gras

Combinatia reusita dintre fasolea alba cu bob mare si ardeiul gras fac din acest preparat o delicatesa de sezon. Poate fi consumata ca garnitura la gratar de carne sau simpla.

Guguluf cu nucsoara

Guguluf cu nucsoara

Un desert mai putin obisnuit, insa foarte aromat. Daca iti place gustul nucsoarei, sigur vei aprecia acest preparat dulce.

Creier pane

Creier pane

Un preparat pane delicios si nutritiv, care in combinatie cu salata verde si zeama de lamaie devine un festin gastronomic.

Chifle umplute cu omleta si sos de usturoi

Chifle umplute cu omleta si sos de usturoi

O reteta foarte rapida si aromata, ideala atunci cand va grabiti sau vreti doar sa preparati o gustare rapida inainte de felul principal.

Pastrav la cuptor cu usturoi si piper verde

Pastrav la cuptor cu usturoi si piper verde

O reteta foarte aromata, datorita marinatei de piper verde si usturoi. Servit alaturi de cartofi copti in coaja, este un deliciu.

Salata de scrumbie afumata

Salata de scrumbie afumata

Un deliciu culinar sofisticat si hranitor, aceasta salata poate fi servita cu succes cu orice ocazie iubitorilor de peste.

Ciulama de pui cu mamaliguta

Ciulama de pui cu mamaliguta

O reteta delicioasa si gustoasa, buna atat pentru copii cat si pentru adulti, ce iti aminteste de preparatele bunicii.

Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!