Ustensile vitale in orice bucatarie

07 Dec 2009 00:00 Autor: Tashulina
Seara trecuta am vrut sa prepar pane de peste cu piure de cartofi. Nu mai mancasem de mult piure si m-am gandit ca si stomacul meu imi va multumi pentru o mancare mai usoara la cina.

Insa privind la cutia cu cartofi, mi-a pierit brusc cheful de curatat. Ramasesera in ea numai cartofii mici, cei cu care iti faci un million de nervi pana ii cureti.

Si mi-am amintit inca o data ca imi lipsesc din bucatarie niste ustensile importante, fara de care gatitul se transforma in multi nervi. Asa ca am pus mana pe o foaie de hartie si am notat urmatoarele:

Curatator de cartofi

Da, stiu, avem cutite iar cutitele pot curata foarte bine un cartof.
Insa ce te faci cand ai de-a face cu niste cartofi minusculi? Nu e mai usor cu acel dispozitiv cu lamela care ia forma cartofului si te scuteste de nervi?

Tel

Pe vremea cand fiecare din noi statea cu parintii, telul nu lipsea din bucatarie. Insa acum cu noile mixere si blendere, parca a devenit inutil. Asa sa fie oare?
Uite ca nu. Am incercat sa zdrobesc cartofii pentru piure cu mixerul si mi-a iesit un amestec lipicios, care nu semana nici pe departe cu clasicul piure de cartofi pe care il stiam. Asa ca am trecut si telul pe lista.

Ustensila scos samburi

Imi place pizza si prepar des pizza in casa, asa ca am mai mereu nevoie de masline fara samburi pentru ea.

Insa de fiecare data cand cumpar masline fara samburi din comert ma lovesc, pe langa pretul destul de mare fata de cele cu samburi, de o alta problema: maslinele fara samburi exista numai in varianta "light".

Iar mie imi plac cele sarate. Asa ca am investit ceva banuti, putini de altfel, intr-un aparat de scos samburi. Pe care il pot folosi si pentru fructele cu samburi, la tarte.

Zdrobitor de usturoi

Imi amintesc si acum "pisalogul" de usturoi din vremea copilariei, vasul acela in care mama punea cateii de usturoi si apoi ii pisa marunt, pentru mujdei.

Insa acum alta ustensila i-a luat locul: zdrobitorul de usturoi, un fel de presa metalica cu o mini sita la capat, foarte utila in orice bucatarie.

Desfacator de conserve

Vai de cate ori nu m-am luptat cu cate o conserva, acum ani buni, pe vremea cand ma chinuiam sa o desfac cu ajutorul unui cutit zdravan.

Insa acum este atat de usor... doar faci fisura initiala, si apoi rasucesti usor. Gata!
Periplul continua, pe masura ce o sa ma mai lovesc de "lipsurile" din propria bucatarie!

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.59
(1823 voturi)
9479 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!