Sfaturi practice pentru prajituri gustoase

16 Aug 2010 00:00 Autor: Hannah
Mai tii minte cand te astepta bunica cu cuptorul plin de prajituri in cele mai diverse forme si avand cele mai savuroase mirosuri si gusturi?

Aceste arome au fost la un moment dat deliciul copilariei tale...

Acum insa, cand trebuie sa gatesti tu o prajitura pentru iubitul tau sau poate chiar pentru copii, iti este greu sa faci asta chiar si pe baza unei retete de prajituri exacte.

Este nevoie de multa maiestrie si de multa atentie ca prajitura pe care o visezi sa si iasa asa cum iti doresti. Hai sa vedem cateva sfaturi practice pentru prepararea unei prajituri:

Cel mai important element pentru reusita unei prajituri este citirea cu atentie a retetei si respectarea cat mai exacta a cantitatilor ingredientelor. Daca la retetele de mancare mai este posibil ca reteta sa iti reuseasca, in cazul prajiturilor acest lucru nu prea mai este valabil.

Este necesar ca lingurile folosite pentru prepararea unei prajituri sa fie cat mai uscate, altfel cantitatile din ingredient vor varia considerabil.

Daca doresti ca aceste prajituri sa tina in timp, pana la cateva zile, este indicat sa le alegi pe cele cu fructe. Unele prajituri cu fructe, pastrate invelite in folie de celofan si puse la congelator pot fi mancate si peste o saptamana, fara probleme.

Dat fiind ca blatul unei prajituri este elementul cel mai problematic si ouale sunt baza compozitiei acestora, este indicat ca ouale folosite in prepararea prajiturii sa fie cat mai proaspete cu putinta.

Este indicat ca ingredientele cheie, cum ar fi ouale si untul, sa fie la temperatura camerei cand se incepe prepararea unei prajituri. Asta daca nu este altfel specificat in reteta.

Atunci cand amesteci oul cu zahar, fie ca este de vorba de albusuri sau galbenusuri, turnarea zaharului peste ou se va face treptat, omogenizand in permanenta.

La prepararea unei prajituri in forma, daca aceasta are in compozitie fructe, se va avea grija ca aceasta sa nu se rupa, lasand-o sa se raceasca in forma proprie.
La omogenizarea zaharului cu untul opreste-te din amestecat doar cand granulele de zahar sunt complet topite in compozitie, altfel apare efectul de "taiere".
Sper ca-ti vor fi de folos aceste sfaturi!

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.45
(1212 voturi)
8777 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!