Sfaturi pentru prepararea vinetelor

02 Aug 2008 00:00
Suntem in plin sezon al vinetelor, iar vinetele sunt la mare cautare, pentru prepararea multor delicii culinare, cum ar fi celebra zacusca traditionala, mancarea de vinete, musaca de vinete si multe altele.

Vinetele sunt foarte populare in tarile vestice, in zonele sudice ale Frantei, in sudul Italiei si Asiei. Acestea, se combina foarte bine cu aromele culinare ale acestor regiuni.

Desi, ne-am obisnuit cu vinetele traditionale, de culoare mov intunecat, exista si alte soiuri de vinete. De exemplu, vinetele albe, sunt intrebuintate in bucataria spaniola, iar in Asia, cele verzi.

Exista vinete de marimea unui deget, mici, subtiri si lungi, care se taie rondele si se folosesc, in special la prepararea mancarurilor pe gratar.

Atunci cand vreti sa cumparati vinete, trebuie sa tineti cont de urmatoarele sfaturi:

Sa aiba un aspect proaspat si lucios;
Sa nu fie sbarcite sau patate;
Sa fie pline si grele;

Daca le ciupiti usor si vi se par prea usoare, inseamna ca au multe seminte si nu mai sunt bune pentru consum.

Inainte de preparare, vinetele trebuie tinute in apa cu sare, pentru a se scurge acel suc amarui, pe care-l contin, in general, vinetele in stare proaspata.

Alt motiv pentru care, vinetele se tin in apa cu sare, inainte de prepapare ar fi, ca ele absorb foarte multa grasime in timpul prajirii, iar sarea blocheaza acest proces.

Pentru ca, vinetele sa nu absoarba mult ulei, acestea se taie in bucati mici si se dau in clocot inainte de preparare.

Vinetele se scurg mai bine, daca acestea se sareaza si se pun pe un fund de lemn cu ceva greu deasupra.

Vinetele se lasa la scurs cam o jumatate de ora, se clatesc cu apa rece si se usuca cu servetele de hartie. Abia acum sant gata de preparare.

Vinetele sunt legume magice, care pot fi usor combinate cu mii de arome si condimenete cum ar fi: ulei de masline, tomate, usturoi, patrunjel, menta, iaurt, coriandru, carne de vita, cascaval, busuioc, smantana, ghimbir, sos de soia si multe altele.

Acestea sunt cateva motive, pentru care vinetele, n-ar trebui neglijate, ci preparate si savurate din plin.

Iata cateva dintre cele mai delicioase retete de vinete:

Vinete evantai
Zacusca de vinete
Musaca de vinete si cartofi
Mancare de vinete
Musaca de vinete si pui
Vinete cu branza la cuptor
Lasagna cu vinete
Vinete marinate

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.40
(1780 voturi)
25546 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!