Sfaturi pentru prepararea clatitelor pufoase

28 Iul 2008 00:00
Adoram clatitele pentru aspectul lor absolut apetisant, pentru ca se prepara usor, iar cel mai important - pentru gustul si diversitatea lor.

Clatitele pot fi savurate oricand, pot fi umplute cu orice fel de garnitura, pot fi delicioase, atat in calitate de aperitiv, cat si ca mancare calda sau desert.

Sfaturi pentru prepararea clatitelor pufoase:

Inainte de a coace clatitele pufoase, se adauga, putin unt (20 - 25 g la 3 pahare de faina.
Drojdia trebuie sa fie proaspata si in cantitati necesare, fara a se exagera.
Blatul pentru clatite trebuie amestecat foarte bine, pana la omogenizare.
Tigaia in care se coc foile de clatite, trebuie unsa bine cu ulei, puteti folosi urmatorul truc: se infige furculita intr-o ceapa sau cartof, se trece prin ulei si apoi se unge tigaia.
In general, clatitele se coc pe ambele parti timp de 2 min.
Intotdeauna, inainte de a pregati blatul, se cerne faina, astfel, aceasta se curata si se imbogateste cu acizi, care sporesc efectul de dospire a blatului pentru clatitele pufoase.
Nu exagerati cu cantitatile de sare si zahar. Excesul de sare incetineste procesul de crestere a blatului si vor face clatietele pale la culoare, iar excesul de zahar vor intari blatul.
Albsurile nu se vor bate niciodata in vase de aluminiu, pentru ca se vor intuneca la culoare.
Inainte de a se bate albusurile, se sterg peretii vasului cu lamaie, in acest fel, albusurile se vor bate mai usor si continutul va iesi mult mai pufos.
Pentru ca spuma sa iasa tare se pun cateva picaturi de lamaie.
Albusurile se bat mai usor, atunci cand sunt proaspete si tinute la rece.
Atunci cand ouale sunt proaspete, dar n-au fost racite in prealabil, se pot pune intr-un vas cu gheata sau se tin timp de o ora in apa foarte rece.
Drojdia se poate prepara si in conditii de casa, astfel: 1 pahar de faina se amesteca cu 1 pahar de apa calduta. Se lasa 5-6 ore, apoi se toarna un pahar de bere sau apa minerala si se lasa la loc cald.
Nu se vor forma cocoloase in blatul pentru clatite , daca se va amesteca faina cu putina apa sarata.
Drojdia se pastreaza mai bine, daca aceasta se pune intr-un borcan si se toarna ulei deasupra.
Tigaia, in care se coc clatitele se poate freca (daca nu este din material de Teflon) cu sare, inainte de prepararea acestora, pentru a evita lipirea clatitelor de tigaie.
Daca in interiorul clatitelor apar bule, inseamna ca blatul n-a dospit suficient, in acest caz, se pune blatul intr-un vas cu apa calda si se mai lasa putin.
Daca foile de clatite se rup, se mai adauga faina sau oua.
Clatitele se prepara mult mai usor, daca aluatul este turnat intr-o sticla de plastic.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.55
(1561 voturi)
12969 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!