Sfaturi pentru clatite delicioase

28 Iul 2008 00:00
Atunci cand va este pofta de clatite si va hotarati sa le preparati chiar in bucataria proprie, nu este suficient sa amestecati ingredientele la intamplare, ci trebuie sa tineti cont de anumite tehnici de preparare, pentru a obtine cele mai delicioase clatite.

Pentru a obtine un blat de clatite cat mai reusit, se foloseste blenderul sau robotul de bucatarie. Mai intai, se amesteca blatul la viteza cea mai mica, apoi se trece treptat la o viteza mai mare pana dispar toate cocoloasele.

Cum se obtin clatite subtiri si aurii

Pentru a obtine astfel de clatite, acestea trebuie coapte la foc mare. Un rol important in acest sens, il are - untul. Daca folositi untul in prepararea clatitelor, acestea vor iesi de culoare aurie.

Trebuie sa fiti, insa, atenti cand folositi untul, pentru ca, acesta sporeste arderea clatitelor. Cealalta alternativa a untului este - uleiul, care poate fi incins mai bine, decat untul.

Pentru a obtine clatite cat mai fine, nu se folosesc mai mult de 2 linguri de blat, se fac miscari circulare, rapide cu tigaia in mana , pentru ca blatul sa se imprastie pe toata suprafata, si astfel, clatitele sa iasa cat mai fine.

Atentie! Pentru garnisirea clatitelor, se foloseste partea a doua pe care s-a copt clatita, aspectul primei parti, fiind foarte important, la servirea clatitelor.

Pentru obtinerea unor clatite fine, blatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani si alt lucru foarte important este, sa contina mici bule de aer.

Daca blatul pentru clatite a iesit foarte subtire, nu se adauga imediat faina, ci se ia o cantitate mica de blat, se amesteca cu putina faina si abia atunci se incorporeaza in restul de blat, pentru a evita aparitia cocoloaselor.

Pentru ca foile de clatite sa nu se rupa, se lasa blatul pentru clatite sa se linisteasca 20 - 30 de minute sau chiar mai mult in cazul in care nu va grabiti. Daca si in acest caz foile de clatite se rup, atunci, se adauga oua.

Insa si de data aceasta - atentie mare, pentru ca, excesul de oua vor face clatitele mai groase si mai lipicioase. De aceea, dupa ce se coc clatitele, se unge fiecare clatita in parte cu unt si se pun, una cate una, intr-o cratita acoperita cu capac.

Pentru obinerea unor clatite pufoase, se foloseste drojdia sau lapte acru, iar pentru a le intoarce mai usor pe partea cealalta, trebuie sa le faceti mai mici, sa infierbantati bine tigaia, apoi sa dati focul mai incet.

Speram ca aceste sfaturi sa va ajute sa deveniti cei mai buni specialisti in prepararea clatitelor.

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.79
(1690 voturi)
18954 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!